CTA

Bra start på 2012 för Turn Point efter svagt 2011

Stockholm (HedgeFonder.nu) – ”Den relativt lugna utvecklingen på världens finansiella marknader fortsatte under förra veckan, vilket har gjort att VIX-indexet, även kallad ”Fear index”, har kommit ned till låga nivåer. Om det här indikerar början till en större rörelse för aktiemarknaden eller fortsatt lugn och ro ett tag till återstår att se.” Det skriver hedgefondförvaltaren Turn Point i sitt senaste nyhetsbrev för januari.

Turn Point förvaltar sedan november 2010 fonden Turn Point Global Allocation, som försöker fånga upp positiva trender inom tillgångsslagen aktier, räntor, valutor och råvaror. Fonden förvaltas genom att utnyttja börshandlade fonder, s.k. ETF:er.

Förvaltaren skriver vidare: ”Bolagsrapporterna har börjat komma i gång och fram till nu har det till stor del varit besvikelse från de svenska bolagen. Ericsson kom bland annat med en chockrapport som sänkte aktien med 14 procent. I USA har rapporterna kommit in med blandade utfall så här långt. TurnPoint Global Allocation hade en bra vecka och gick upp med 2,0 procent.”

Hittills i år är avkastningen 3,8 procent. Dock hade Turn Point ett mycket svagt 2011 då man förlorade ca -17%. Fondens standardavvikelse sedan start är 9,0 procent per år.

Vad gäller allokeringen skriver bolaget: ”Det har inte skett några större förändringar i fonden under veckan. Den indiska aktiemarknaden var bland de bästa i januari. Vi sålde vårt innehav i Indien som gav en avkastning på cirka 22 procent under den knappa månad som vi ägde den ETF:en.”

Förvaltarna har en del att bevisa vad gäller förmåga att hitta de positiva trenderna, efter det svaga resultatet under föregående år. Vi hoppas att januari visar sig vara vad namnet vill göra gällande: en vändpunkt för fonden.

Bild: (C) Butch—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.