- Advertisement -
- Advertisement -

Bästa Nordiska Hedgefond 2014

- Advertisement -

Stockholm (HedgeNordic) –  Efter att ha analyserat 6 olika kvantitativa parametrar, utvärderat dem på kort och lång sikt, analyserat dem i absoluta termer och relativt dess respektive sub-index samt därefter tagit in juryns kvalitativa bedömning, blev det dött lopp i kampen om tredjepris för Bästa Nordiska Hedgefond 2014.

Priset delades därmed mellan svenska Rhenman Healthcare Equity L/S och danska räntefonden Asgard. Två fonder som sedan tidigare vunnit sina respektive kategorier, Rhenman i kategorin “bästa nordiska aktiehedgefond” och Asgard i kategorin “bästa nordiska räntehedgefond”.

Rhenman & Partners vann också den så kallade “HedgeNordic Performance Award” vilken går till den fond som haft högst absolutavkastning av alla fonder oberoende av strategi.

På andra plats i kategorin “Bästa Nordiska Hedgefond 2014” kom norska Taiga, något av en högoddsare i sammanhanget. Taiga förvaltar en koncentrerad lång/kort aktieportfölj av primärt norska småbolag. Fondbolaget har precis annonserat att man avser begränsa inflöden i fonden till månatliga insättningar om 50 miljoner NOK. Redan 2012 annonserade Taigas vd, Ola Wessel-Ass, att detta skulle ske så fort fonden närmade sig 2 miljarder NOK i förvaltat kapital.

Vinnare av kategorin “bästa nordiska hedgefond 2014” blev svenska CTA-fonden Lynx. Fonden som förvaltas under Brummer & Partners förvaltar idag over 6 miljarder dollar och är en av världens största CTA-förvaltare.

 

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

Kamran Ghalitschi
Kamran Ghalitschi
Kamran has been working in the financial industry since 1994 and has specialized on client relations and marketing. Having worked with retail clients in asset management and brokerage the first ten years of his career for major European banks, he joined a CTA / Managed Futures fund with 1,5 Billion USD under management where he was responsible for sales, client relations and operations in the BeNeLux and Nordic countries. Kamran joined a multi-family office managing their own fund of hedgefunds with 400 million USD AuM in 2009. Kamran has worked and lived in Vienna, Frankfurt, Amsterdam and Stockholm. Born in 1974, Kamran today again lives in Vienna, Austria.

Latest Articles

Lynx Surpasses 100 Employees

Stockholm (HedgeNordic) – Systematic asset manager Lynx Asset Management has recently surpassed 100 employees, with over 20 new hires in 2023 across its headquarters...

Copper’s Significance in the World of Transition Essential Resources

Stockholm (HedgeNordic) – Copenhagen-based fund boutique St. Petri Capital has been running a thematic-focused long/short equity fund since early 2018. The fund employs a...

Ress Capital’s Hanna Persson Appointed to ELSA Board

Stockholm (HedgeNordic) – Hanna Persson of Ress Capital has been appointed to the Executive Board of the European Life Settlement Association (ELSA). This appointment,...

Nordic Funds Shortlisted for HFM European Awards

Stockholm (HedgeNordic) – With Intelligence has unveiled the list of shortlisted funds for the HFM European Awards 2023, with this year’s list featuring a...

Nordkinn Gears Up for Next Decade with Key Appointment

Stockholm (HedgeNordic) – Shortly after celebrating its tenth anniversary this summer, Nordkinn Fixed Income Macro Fund welcomed Anders Augusén as an investment manager effective...

Month in Review – August 2023

Stockholm (HedgeNordic) – After a promising start to the second half of the year in July, Nordic hedge funds dipped by 0.1 percent in...

Allocator Interviews

Commodities

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -