Bästa Nordiska Hedgefond 2014

Stockholm (HedgeNordic) –  Efter att ha analyserat 6 olika kvantitativa parametrar, utvärderat dem på kort och lång sikt, analyserat dem i absoluta termer och relativt dess respektive sub-index samt därefter tagit in juryns kvalitativa bedömning, blev det dött lopp i kampen om tredjepris för Bästa Nordiska Hedgefond 2014.

Priset delades därmed mellan svenska Rhenman Healthcare Equity L/S och danska räntefonden Asgard. Två fonder som sedan tidigare vunnit sina respektive kategorier, Rhenman i kategorin “bästa nordiska aktiehedgefond” och Asgard i kategorin “bästa nordiska räntehedgefond”.

Rhenman & Partners vann också den så kallade “HedgeNordic Performance Award” vilken går till den fond som haft högst absolutavkastning av alla fonder oberoende av strategi.

På andra plats i kategorin “Bästa Nordiska Hedgefond 2014” kom norska Taiga, något av en högoddsare i sammanhanget. Taiga förvaltar en koncentrerad lång/kort aktieportfölj av primärt norska småbolag. Fondbolaget har precis annonserat att man avser begränsa inflöden i fonden till månatliga insättningar om 50 miljoner NOK. Redan 2012 annonserade Taigas vd, Ola Wessel-Ass, att detta skulle ske så fort fonden närmade sig 2 miljarder NOK i förvaltat kapital.

Vinnare av kategorin “bästa nordiska hedgefond 2014” blev svenska CTA-fonden Lynx. Fonden som förvaltas under Brummer & Partners förvaltar idag over 6 miljarder dollar och är en av världens största CTA-förvaltare.

 

Share.

About Author

Kamran has been working in the financial industry since 1994 and has specialized on client relations and marketing. Having worked with retail clients in asset management and brokerage the first ten years of his career for major European banks, he joined a CTA / Managed Futures fund with 1,5 Billion USD under management where he was responsible for sales, client relations and operations in the BeNeLux and Nordic countries. Kamran joined a multi-family office managing their own fund of hedgefunds with 400 million USD AuM in 2009. Kamran has worked and lived in Vienna, Frankfurt, Amsterdam and Stockholm. Born in 1974, Kamran today again lives in Vienna, Austria.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.