- Advertisement -
- Advertisement -

Bästa Nordiska Hedgefond 2014

- Advertisement -

Stockholm (HedgeNordic) –  Efter att ha analyserat 6 olika kvantitativa parametrar, utvärderat dem på kort och lång sikt, analyserat dem i absoluta termer och relativt dess respektive sub-index samt därefter tagit in juryns kvalitativa bedömning, blev det dött lopp i kampen om tredjepris för Bästa Nordiska Hedgefond 2014.

Priset delades därmed mellan svenska Rhenman Healthcare Equity L/S och danska räntefonden Asgard. Två fonder som sedan tidigare vunnit sina respektive kategorier, Rhenman i kategorin “bästa nordiska aktiehedgefond” och Asgard i kategorin “bästa nordiska räntehedgefond”.

Rhenman & Partners vann också den så kallade “HedgeNordic Performance Award” vilken går till den fond som haft högst absolutavkastning av alla fonder oberoende av strategi.

På andra plats i kategorin “Bästa Nordiska Hedgefond 2014” kom norska Taiga, något av en högoddsare i sammanhanget. Taiga förvaltar en koncentrerad lång/kort aktieportfölj av primärt norska småbolag. Fondbolaget har precis annonserat att man avser begränsa inflöden i fonden till månatliga insättningar om 50 miljoner NOK. Redan 2012 annonserade Taigas vd, Ola Wessel-Ass, att detta skulle ske så fort fonden närmade sig 2 miljarder NOK i förvaltat kapital.

Vinnare av kategorin “bästa nordiska hedgefond 2014” blev svenska CTA-fonden Lynx. Fonden som förvaltas under Brummer & Partners förvaltar idag over 6 miljarder dollar och är en av världens största CTA-förvaltare.

 

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

Kamran Ghalitschi
Kamran Ghalitschi
Kamran has been working in the financial industry since 1994 and has specialized on client relations and marketing. Having worked with retail clients in asset management and brokerage the first ten years of his career for major European banks, he joined a CTA / Managed Futures fund with 1,5 Billion USD under management where he was responsible for sales, client relations and operations in the BeNeLux and Nordic countries. Kamran joined a multi-family office managing their own fund of hedgefunds with 400 million USD AuM in 2009. Kamran has worked and lived in Vienna, Frankfurt, Amsterdam and Stockholm. Born in 1974, Kamran today again lives in Vienna, Austria.

Latest

Most Popular This Week

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

Round Table: ETFs & Asset Management

Stockholm (HedgeNordic) – At a round table discussion that took place in Stockholm on October 17, asset managers and ETF providers discussed and answered...

Nordic Managers Win EuroHedge Nominations

Stockholm (HedgeNordic) – With Intelligence has released the first round of nominations for the EuroHedge Awards 2022, with the list featuring seven Nordic hedge...

Expected 75 Point Hike in Riksbank Rate

Stockholm (HedgeNordic) – Sweden’s Riksbank raised the key interest rate by an expected 75 basis points to 2.5 percent, the highest level since 2008....

The Age of Macro is Back

Stockholm (HedgeNordic) – In recent years, fixed-income macro managers such as Carlsson Norén have struggled to deliver attractive absolute returns in a low-volatility environment...

Man AHL Launches its First Systematic Article 9 Fund

Stockholm (HedgeNordic) – Man Group’s quantitative investment arm and engine, Man AHL, has launched the asset manager’s first systematic Article 9 fund. Relying on...

Corporate Bonds are Very Attractive Finds Atlant Fonder

Stockholm (HedgeNordic) – This year’s broad sell-off in the bond market due to aggressive monetary tightening in the fight against inflation may have investors...