Bästa nordiska aktiehedgefond 2014

Stockholm (HedgeNordic) – Den 22 april 2015, delades priser ut till de bästa nordiska hedgefonderna i sju olika kategorier vid Nordic Hedge Award.

På tredjeplats i kategorin “bästa aktiehedgefond” hamnade norska Sector Asset Managements Sector Sigma Nordic Fund, en nordisk lång/kort aktiehedgefond som primärt investerar i Norden.

På andra plats kom en annan norsk förvaltare, Taiga Fund Management med fonden Taiga. Fonden är en lång/kort aktiehedgefond som handlar en koncentrerad portfölj med fokus på positioner där förvaltaren känner stark tilltro. Taiga tilldelades också andraplatsen i kategorin “bästa nordiska hedgefond 2014”.

Vinnar av kategorin “bästa nordiska aktiehedgefond 2014” blev svenska Rhenman Healthcare Equity L/S, en global lång/kort aktiehedgefond med fokus på hälsovård- och biotekniksektorn.

Rhenman & Partners vann även priset “Hedgenordic Performance Award 2014” som går till den fond som haft bäst absolutavkastning sett över alla fondkategorier. Förvaltaren tog även hem tredjepriset i kategorin “bästa nordiska hedgefond”.

Detta är tredje året i rad som Rhenman Healthcare Equity L/S vinner kategorin “bästa nordiska aktiehedgefond”.

För nominerade fonder till 2014 års upplaga av Nordic Hedge Award se denna länk:

 

För en beskrivning av tillvägagångssättet för att komma fram till vinnarna se denna länk:

Share.

About Author

Kamran has been working in the financial industry since 1994 and has specialized on client relations and marketing. Having worked with retail clients in asset management and brokerage the first ten years of his career for major European banks, he joined a CTA / Managed Futures fund with 1,5 Billion USD under management where he was responsible for sales, client relations and operations in the BeNeLux and Nordic countries. Kamran joined a multi-family office managing their own fund of hedgefunds with 400 million USD AuM in 2009. Kamran has worked and lived in Vienna, Frankfurt, Amsterdam and Stockholm. Born in 1974, Kamran today again lives in Vienna, Austria.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.