- Advertisement -
- Advertisement -

Weintraub återvänder till Skagen Fonder

- Advertisement -

Göteborg (FinWire) – Filip Weintraub ska nu återvända till sin gamla arbetsplats Skagen Fonder efter beslutet att lägga ned den egna fonden Labrusca Global. Han blir även partner i det norska fondbolaget och kommer gå in med ett tresiffrigt miljonbelopp i den nya fonden. Det skriver di.se på tisdagen.

Weintraub var länge en hyllad förvaltare av Skagen Global. Han lyckades skapa en avkastning på 15,4 procent per år under åren 2001-2010. Det skapade stor uppmärksamhet när han hoppade av Skagen för att starta den egna fonden Labrusca Global. Fonden blev dock en besvikelse och har drabbats av stora utflöden på sistone, vilket ledde fram till beslutet att helt lägga ned.

Efter årsskiftet återvänder Weintraub till Skagen och lanserar då en ännu ej namngiven globalfond. Den ska bygga på en koncentrerad portfölj med runt 30 investeringar och kommer förvaltas av Weintraub tillsammans med Jonas Edholm, som var vd och portföljförvaltare i Labrusca Global.

– Likheterna med Labrusca Global är att det blir en mindre fond med tonvikt på mellanstora, så kallade mid cap-bolag. Vi kommer att investera i alla branscher och fokusera på aktier som är impopulära, underanalyserade och undervärderade. Men vi ska inte vara en hedgefond, alla våra investeringar kommer vara långsiktiga”, kommenterar Filip Weintraub.

Han uppger att han personligen kommer gå in med ett tresiffrigt miljonbelopp i den nya fonden. Även andra partners och ägare kommer investera.

Skagen Fonder genomför ett flertal andra förändringar i organisationen. Bland annat kommer Leif Ola Rød, för närvarande chef för Skagens avdelning för affärsstöd och compliance, ta över som ny vd. Han har tidigare bland annat varit vd för Odin Fonder under tretton år.

Bild: (c) akov Kalinin—shutterstock.com

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

FinWire
FinWirehttp://www.finwire.se
Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

RFP: Absolute Return Multi-Strategy/Fund of Funds

(Global Fund Search) - A Danish Institutional Investor is searching for an absolute return strategy for an allocation of EUR 40 million. The mandate...

Brummer Multi-Strategy Navigates 2022’s “Perfect” Storm

Stockholm (HedgeNordic) – 2022 experienced a “perfect” inflation storm due to an unprecedented amount of monetary and fiscal policy stimulus during the pandemic, war,...

Dream Comes True for Grönblom

Stockholm (HedgeNordic) – Ernst Grönblom had been running his high-conviction strategy of cherry-picking the stock market’s undervalued future winners under the umbrella of United...

Boarding the Broader Alternatives Ship

Stockholm (HedgeNordic) – Tore Davidsen, portfolio manager of SEB Eureka Fixed Income Relative Value since its launch in 2018, will join BankInvest as Senior...

Year of Stabilization of Interest Rates

By Kari Vatanen, CIO of Veritas: The year 2022 was a year of negative surprises in the investment markets and in the global economy. Hopes...

Playing Offense in the Net-Zero Transition

Stockholm (HedgeNordic) – The world’s adoption of cleaner energy had been ongoing prior to Russia unleashing war in Ukraine. The war and its consequences...