- Advertisement -
- Advertisement -

Weintraub återvänder till Skagen Fonder

- Advertisement -

Göteborg (FinWire) – Filip Weintraub ska nu återvända till sin gamla arbetsplats Skagen Fonder efter beslutet att lägga ned den egna fonden Labrusca Global. Han blir även partner i det norska fondbolaget och kommer gå in med ett tresiffrigt miljonbelopp i den nya fonden. Det skriver di.se på tisdagen.

Weintraub var länge en hyllad förvaltare av Skagen Global. Han lyckades skapa en avkastning på 15,4 procent per år under åren 2001-2010. Det skapade stor uppmärksamhet när han hoppade av Skagen för att starta den egna fonden Labrusca Global. Fonden blev dock en besvikelse och har drabbats av stora utflöden på sistone, vilket ledde fram till beslutet att helt lägga ned.

Efter årsskiftet återvänder Weintraub till Skagen och lanserar då en ännu ej namngiven globalfond. Den ska bygga på en koncentrerad portfölj med runt 30 investeringar och kommer förvaltas av Weintraub tillsammans med Jonas Edholm, som var vd och portföljförvaltare i Labrusca Global.

– Likheterna med Labrusca Global är att det blir en mindre fond med tonvikt på mellanstora, så kallade mid cap-bolag. Vi kommer att investera i alla branscher och fokusera på aktier som är impopulära, underanalyserade och undervärderade. Men vi ska inte vara en hedgefond, alla våra investeringar kommer vara långsiktiga”, kommenterar Filip Weintraub.

Han uppger att han personligen kommer gå in med ett tresiffrigt miljonbelopp i den nya fonden. Även andra partners och ägare kommer investera.

Skagen Fonder genomför ett flertal andra förändringar i organisationen. Bland annat kommer Leif Ola Rød, för närvarande chef för Skagens avdelning för affärsstöd och compliance, ta över som ny vd. Han har tidigare bland annat varit vd för Odin Fonder under tretton år.

Bild: (c) akov Kalinin—shutterstock.com

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

FinWire
FinWirehttp://www.finwire.se
Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Latest Articles

Rhenman’s Healthcare Fund Transitions to Article 8 Classification

Stockholm (HedgeNordic) – Since its inception in mid-2009, the Rhenman healthcare fund has focused on investing in healthcare companies, which contribute to at least...

The ART of Finding Right Tails

Stockholm (HedgeNordic) – Philosopher Nassim Nicholas Taleb coined the term ‘Black Swan’ to describe the tendency to underestimate the likelihood of extreme, hard-to-predict events,...

Cevian Acquires Stake in Swiss Insurer

Stockholm (HedgeNordic) – Swedish activist investor Cevian Capital has unveiled a 3.12 percent stake in Swiss insurer Baloise Holding AG. The stake is valued...

Nordic Hedge Funds Sustain Momentum

Stockholm (HedgeNordic) – Following its strongest first quarter in 15 years, the Nordic hedge fund industry sustained momentum into April. As reflected by the...

The Hands-On Approach of NCI Advisory in Debt Investing

Stockholm (HedgeNordic) – With over 45 years of expertise in structured finance and debt asset management, Jørgen Beuchert has dedicated the last 15 years...

Hedge Fund Journal: Calculo Best in Commodity Trend Following

Stockholm (HedgeNordic) – Calculo Evolution Fund, a pure commodity trend-follower based in Denmark, has been recognized as the “Best Performing Commodity Trend Follower” over...

Allocator Interviews

Latest Articles

In-Depth: High Yield

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -