Kamp om finanstalangerna pressar upp ersättningsnivåerna

Stockholm (HedgeNordic) – Ersättningsnivåerna inom hedgefondindustrin är upp mellan 5 – 10 procent under årets tre första kvartal jämfört med 2013 enligt 2015 Glocap Hedge Fund Compensation Report. Totalt förvaltat kapital i hedgefonder har nått nya rekordnivåer om 2,82 biljoner USD och inflöden av nytt kapital är på den högsta nivån sedan 2007. Hela 68 procent av hedgefonder hade under årets tre första kvartal nått sitt high-watermark, vilket kan jämföras med endast 48 procent av fonderna två år tidigare.

”Bonuspoolen har fortsatt att växa hos många förvaltare, främst tack vare intäkter från förvaltningsavgiften. Prestationsbaserade inkomster har ett mer blandat resultat. Många hedgefonder kommer dock att öka ersättningsnivåerna till sina anställda då konkurrensen om topptalangerna ökar”, säger Anthony Keizner på Glocap.

Tillväxten i ersättningsnivåer har framförallt varit beroende av fondens relativa avkastning och storlek. Ersättningen för portföljförvaltare på fonder med bäst avkastning närmar sig nivåer kring 10 miljoner USD.

 

Bild: (c) Jezper—shutterstock.com

Share.

About Author

Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.