Ny förvaltare till Coeli Power

Stockholm (HedgeNordic) – Coeli Asset Management meddelar idag att Torgeir Terjesen ansluter till förvaltningsteamet bakom Coeli Power, en fond som syftar till att identifiera och fånga pristrender på den nordiska elbörsen. Fonden har fram till nu förvaltats av Henrik Wennberg.

Terjesen och Wennberg har tidigare arbetat tillsammans i olika konstellationer. De var drivande bakom Markedskrafts lansering av fonden Elixir under 2004 och förvaltade därefter framgångsrikt  fonden Plenum Power och Plenum Power Surge för Plenum Invesments AG i Schweiz mellan åren 2005 – 2009. Terjesen gör nu en återkomst till marknaden efter att tillbringat tid utanför Norden, senast i positionen som Managing Director för ett dotterbolag till Statkraft där hans uppgift bestått i att sätta upp en tradingverksamhet i Indien.

I en kommentar säger Terjesen: “Framgångarna som vi tidigare delat har varit en starkt bidragande orsak till att vi valt att återförenas”. “Jag anser att marknadens infrastruktur fortsätter erbjuda goda möjligheter” säger han vidare.

Wennberg säger i en kommentar: “Den nordiska elmarknaden har upplevt en avsaknad av volatilitet under de senaste åren och jag har inte lyckat prestera lika väl som tidigare, med detta sagt förväntar jag mig mycket starkare resultat framåtblickande som ett resultat av  att volatliteten verkar återkommit till marknaden och att förvaltningsteamet nu utökas med en person som historiskt visat sig komplettera mig väl”.

 

Bild: (c) Tom-Wang—shutterstock.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.