Coeli tar över förvaltningen av elfonden Plenum Power Surge

Coeli tar över förvaltningen av elfonden Plenum Power Surge av Plenum Investments AG. Samtidigt förvärvar Coeli majoriteten i Wennberg International Advisory AB och erbjuder nu en ny Selectfond med inriktning på energimarknaden – Coeli Power Surge Fund.

Coeli kommer from 1 april att kunna erbjuda investeringar i vår nya Cayman Islands registrerade fond under namnet Coeli Power Surge Fund i både EUR och USD. Vi avser att inom kort även erbjuda en sverigeregistrerad fond med daglig likviditet. Fonden agerar på möjligheter som uppstår genom felprissättning i elmarknaden. Marknaden för fonden är NASDAQ OMX Commodities före detta NordPool som är namnet på den nordiska elbörsen.

”Tack vare att Coeli övertar förvaltningen av fonden som förvaltats av Henrik Wennberg sedan 2007 har vi för fondens andelsägare säkerställt en bra lösning och en fortsatt kontinuitet i förvaltningen”, säger Dr. Rainer N. Grünig, CEO, Plenum Investments AG.

”Att vara en specialiserad förvaltare innebär att jag önskar lägga all min kraft och fokus på förvaltning. Samarbetet med Coeli möjliggör detta genom deras plattform för alternativa investeringar med administration, riskkontroll och distribution. Denna lösning skapar förutsättning för en mycket framgångsrik strategi”, säger Henrik Wennberg, ansvarig förvaltare för Coeli Power Surge Fund.

”Vi är glada att kunna addera Coeli Power Surge Fund till vårt utbud inom Selectförvaltning och är mycket stolta över att inleda vårt samarbete med Henrik Wennberg. Wennberg tar med sig ett stort kunnande och lång erfarenhet både från energimarknaden och från förvaltning av fonder med inriktning mot absolut avkastning. Henrik Wennberg har varit aktiv i den nordiska energimarknaden sedan 1997 i olika förvaltarroller för såväl industriella som finansiella aktörer. Wennberg kommer närmast från Plenum Investments Ltd i Schweiz där han med stor framgång sedan 2005 har förvaltat fonderna Plenum Power Fund och Plenum Power Surge.

Under de senaste åren har det varit mycket fokus på energimarknaden och vi tror det kommer att fortsätta. Så vi ser mycket goda investeringsmöjligheter för Wennberg och Coeli Power Surge Fund”, säger Lukas Lindkvist, Head of Asset Management på Coeli.

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.