- Advertisement -
- Advertisement -

Rhenmans segertåg fortsätter

- Advertisement -

Stockholm (HedgeNordic.com) – Rhenman & Partners hedgefond, Rhenman Healthcare Equity L/S, har återigen visat framfötterna. Efter ett osedvanligt starkt fjolår där fonden steg med dryga 55%, har 2014 visat på fortsatta framgångar. Under augusti månad steg fonden 7,45% vilket tar avkastningen för helåret till 20,27%. Fonden har två år i rad utnämnts till bästa aktiehedgefond vid Nordic Hedge Awards.

I sitt månadsbrev skriver förvaltaren att klimatet inom biotech-sektorn gynnades kraftigt av att läkemedelbolaget Roche lade ett bud på Intermune under månaden. Fondens innehav i Intermune var dock försumbart och istället gynnades fondens utveckling av innehav i Salix (uppköpssekulationer samt förhoppningar utökade godkännanden för läkemedlen Xifaxan och Relistor), Gilead (fortsatt extremt starka försäljningssiffror för hepatit C läkemedlet Sovaldi och förhoppningar om ökad acceptans för preparatet utanför USA) samt Biomarin (som anses vara en uppköpskandidat som inte hängt med utvecklingen för biotech bolag). Bland negativa resultatbidrag märktes innehav som Meda (svaga resultat), Thoratec (svaga resultat) samt Revance (oro för krav på ökad dokumentation vad avser deras botox liknande produkter).

Förvaltaren har en fortsatt positiv syn på fonden för helåret trots fortsatt geopolitisk oro.

Bild: (c) ollyy—shutterstock.com 

 

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

Kamran Ghalitschi
Kamran Ghalitschi
Kamran has been working in the financial industry since 1994 and has specialized on client relations and marketing. Having worked with retail clients in asset management and brokerage the first ten years of his career for major European banks, he joined a CTA / Managed Futures fund with 1,5 Billion USD under management where he was responsible for sales, client relations and operations in the BeNeLux and Nordic countries. Kamran joined a multi-family office managing their own fund of hedgefunds with 400 million USD AuM in 2009. Kamran has worked and lived in Vienna, Frankfurt, Amsterdam and Stockholm. Born in 1974, Kamran today again lives in Vienna, Austria.

Latest Articles

CABA Becomes a Signatory of UN PRI

Stockholm (HedgeNordic) – Danish fixed-income fund boutique CABA Capital has become a signatory of the UN Principles for Responsible Investment (PRI), thereby affirming its...

Elo’s Former PE Head Joins Coda Alternatives

Stockholm (HedgeNordic) – Karita Meling, Elo’s former Head of Private Equity, is joining Finnish fundraising advisory Coda Alternatives as Senior Advisor. She served as...

Sampo Plans Spin-off and Listing of Mandatum

Stockholm (HedgeNordic) – The board of Finnish insurance group Sampo has proposed the demerger and subsequent listing of Mandatum, a life insurance and asset...

Lars Wedenborn Strengthens Rhepa’s Board

Stockholm (HedgeNordic) – A well-designed and experienced board of directors is a powerful tool for any firm, including an asset management business. Rhenman &...

“Glad to Have Been Able to Launch” in Tumultuous Year

Stockholm (HedgeNordic) – Finnish fund managers Jan Brännback and Janne Lähdesmäki joined Schroders last year to launch two funds focused on Nordic small- and...

Hedge Funds Find Their Place in Finnish Institutional Portfolios

Stockholm (HedgeNordic) – Institutional investors have increasingly shifted their portfolios to alternative asset classes such as hedge funds in the low interest-rate environment after...

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -