- Advertisement -
- Advertisement -

Rhenman Healthcare Equity L/S utnämnd till Nordens bästa aktiehedgefond vid Nordic Hedge Award i Stockholm

- Advertisement -

Sektorfonden Rhenman Healthcare Equity L/S, som investerar i börsnoterade bolag inom läkemedel, medicinsk teknik, bioteknik och vård, har utnämnts till nordens bästa aktiehedgefond vid Nordic Hedge Award, arrangerad av Nordic Business Media AB, som är det ledande mediaföretaget i Norden för hedgefonder.

”Det är väldigt glädjande att vår fond blivit utsedd till årets bästa nordiska aktiehedgefond. Hälso- och sjukvårdssektorn utgör mer än 10 procent av världens samlade börsvärde, så fonden har extremt många investeringsmöjligheter att välja bland, och detta urval har förvaltarteamet skött föredömligt”, säger Carl Grevelius, Founding Partner och marknadschef hos Rhenman & Partners Asset Management.

Best Nordic Equity Focused Hedge Fund: Rhenman & Partners (Henrik Rhenman and Carl Grevelius)
Best Nordic Equity Focused Hedge Fund: Rhenman & Partners (Henrik Rhenman and Carl Grevelius with Kamran Ghalitschi, HedgeFonder.nu)

Utnämningen baserar sig på ett flertal kvalitativa och kvantitativa parametrar, däribland fondens värdeutveckling. Sedan fonden startade den 22 juni 2009 har den haft en genomsnittlig årsavkastning på +18,54%. Fondutvecklingen under de senaste tolv månaderna uppgick till +28,35%. Under 2012 steg fonden med +18,08%.

“Vi har följt Rhenman Healthcare Equity L/S under en längre tid, och jag skulle vilja gratulera hela teamet bakom Rhenman & Partners till vinsten av Best Nordic Equity Focused Hedge Fund”, säger Kamran Ghalitschi, utgivare av HedgeFonder.nu, vilken är den enda fokuserade mediakanalen i Norden som bevakar och skriver om hedgefonder och alternativa investeringar och som ägs av Nordic Business Media AB.

“Vår främsta uppgift är att öka medvetenheten och förståelsen för hedgefonder i Norden. Vi vill spela en central roll genom att informera, utbilda och kunskapsmässigt stärka våra läsare och hjälpa dem att bättre förstå möjligheter och risker med detta intressanta tillgångsslag”, fortsätter Kamran Ghalitschi.

Det ursprungliga urvalet för Nordic Hedge Award bestod av cirka 130 fonder, vars förvaltare, förvaltarbolag eller fond har sin hemvist i Norden. Fem fonder nominerades inom vardera sju olika kategorier av förvaltarstilar, där sedan en jury bestående av sex branschexperter röstade individuellt för att avgöra den slutliga rangordningen inom respektive förvaltarstil.

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest

Most Popular This Week

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

Month in Review – November 2022

Stockholm (HedgeNordic) – After a difficult end to the third quarter, Nordic hedge funds are enjoying a strong fourth quarter. The Nordic hedge fund...

A COO for Protean’s Growth Journey

Stockholm (HedgeNordic) – The founding duo of the newly-launched Swedish hedge fund Protean Select has appointed Daniel Mackey as the Chief Operating Officer of...

Tor Svelland’s Fund Tops the Ranking

Stockholm (HedgeNordic) – One month to the end of the year, Svelland Global Trading Fund of Norwegian Tor A. Svelland takes the top spot...

Will Equities Bottom Out Like in 1974?

Stockholm (HedgeNordic) – Growing signs that price pressures are easing suggest inflation may have peaked, which has some market participants wondering whether equity markets...

Rising Mortgage Rates and Falling Stock Prices

Copenhagen – (Jesper Rangvid): During 2022, mortgage rates have risen and stock prices have fallen, both negatively influencing households’ consumption possibilities. But how much...

The Spectacular Unspectacular 20th Anniversary

Stockholm (HedgeNordic) – Reaching the 20th anniversary in the often short-lived and fast-paced hedge fund world is quite an achievement. In fact, some activity...