Soros köper in sig i krisbolag

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Finansmannen George Soros har köpt nästan 8 procent i det krisande detaljhandelsbolaget J.C. Penney. Wall Street Journal skriver att aktien steg med 7 procent efter beskedet. Det rapporterar Di.se.

Detaljhandelsbolaget J.C. Penney har under en lång tid kämpat med vikande resultat och bytte i början av året vd i bolaget efter att årsrapporten visade på kraftigt försvagat kassaflöde.

Det har nu avslöjats att George Soros hedgefond, Soros Fund Management, köpt 17,4 miljoner aktier, 7,9 procent av bolaget. När informationen om Soros inhopp i bolaget nådde marknaden steg aktien kraftigt.

I ett försök att lyfta företagets resultat har nye vd:n Ron Johnson slopat tillfälliga reor och i stället valt att satsa på en generell lågprisstrategi. Vad Soros har för planer med bolaget är i dagsläget inte känt, rapporterar Di.se.

Bild: (c) shutterstock—pressureUA

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.