- Advertisement -
- Advertisement -

Ny hedgefond till Brummer & Partners

- Advertisement -

Brummer & Partners adderar en ny fond till sitt utbud och välkomnar det Singaporebaserade fondbolaget MNJ Capital Management Pte Ltd till gruppen. Fonden MNJ Asia-Pacific Absolute Return (MNJ) startades 2006 och är en aktieorienterad systematisk hedgefond med marknadsneutral inriktning. Fonden investerar på de amerikanska och japanska kapitalmarknaderna. Brummer Multi-Strategy (BMS) kommer att investera i MNJ från och med den 1 oktober 2014.

MNJ förvaltas av Joseph Oyaski (VD) och Michael Henderson (förvaltningsansvarig) som båda har gedigen erfarenhet från de japanska och amerikanska kapitalmarknaderna. MNJs förvaltare utvecklar och använder systematiska metoder för att identifiera avkastningsmöjligheter kring bolags resultatprognoser och värdering. MNJ har sedan fondens start i januari 2006 till och med april 2014 haft en årlig avkastning på 10,37 procent samt en årlig risk på 5,08 procent. Detta motsvarar en Sharpe-kvot på 1,7. Korrelationen mot aktiemarknaden (MSCI World) har varit låga 0,18.

En viktig del i BMS förvaltningsarbete är att utvärdera nya fonder och förvaltarteam i syfte att förbättra fondens riskjusterade avkastning. BMS avkastning skulle ha förbättrats med 0,43 procentenheter per år och dess årliga risk minskat med 0,35 procentenheter om MNJ hade ingått i BMS sedan fonden startades 2006. MNJ hade därmed höjt BMS Sharpe-kvot med 0,21.

Klaus Jäntti - Brummer & Partners
Klaus Jäntti – Brummer & Partners

– Vi har haft en nära dialog med förvaltarna sedan 2013 och är nu glada att kunna välkomna dem till gruppen. Vi förväntar oss ett positivt bidrag till BMS från MNJ, säger Brummer & Partners koncernchef Klaus Jäntti.

Fonden förvaltas av fondbolaget MNJ Capital Management Pte Ltd med hemvist i Singapore. I enlighet med gruppens affärsmodell blir Brummer & Partners delägare i fondbolaget och såväl Brummer & Partners AB som BMS kommer att investera i MNJ från och med den 1 oktober 2014. BMS initiala allokering motsvarar omkring 5 procent av fondförmögenheten.

 

 

 

Bild: (c) isak55–shutterstock.com

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Latest

Most Popular This Week

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

Round Table: ETFs & Asset Management

Stockholm (HedgeNordic) – At a round table discussion that took place in Stockholm on October 17, asset managers and ETF providers discussed and answered...

Nordic Managers Win EuroHedge Nominations

Stockholm (HedgeNordic) – With Intelligence has released the first round of nominations for the EuroHedge Awards 2022, with the list featuring seven Nordic hedge...

Expected 75 Point Hike in Riksbank Rate

Stockholm (HedgeNordic) – Sweden’s Riksbank raised the key interest rate by an expected 75 basis points to 2.5 percent, the highest level since 2008....

The Age of Macro is Back

Stockholm (HedgeNordic) – In recent years, fixed-income macro managers such as Carlsson Norén have struggled to deliver attractive absolute returns in a low-volatility environment...

Man AHL Launches its First Systematic Article 9 Fund

Stockholm (HedgeNordic) – Man Group’s quantitative investment arm and engine, Man AHL, has launched the asset manager’s first systematic Article 9 fund. Relying on...

Corporate Bonds are Very Attractive Finds Atlant Fonder

Stockholm (HedgeNordic) – This year’s broad sell-off in the bond market due to aggressive monetary tightening in the fight against inflation may have investors...