Storm Bond Fund: Upp 5.5% hittills i år – i linje med Oslobörsen

London (HedgeFonder.nu) – Storm Bond Fund, som förvaltas av Storm Capital, var oförändrad i juni och upp 5.5% hittills i år. Oslobörsen tappade 4.7% i juni men har gått upp 5.6% hittills i år.

Sedan starten 2008 har Storm Bond Fund genererat 55.6%. Fonden hade i slutet på juni 30 positioner och 37% investeras i CCC+ obligationer och 33% i B.

Den största positionen i juni var i Norwegian Car Carriers (6.4%). Enligt ett uttalande från Storm Capital var juni en turbulent månad på de internationella high-yield marknaderna då den amerikanska reservbanken möjligtvis kommer att trappa ner de ekonomiska stimulanspaketen. Amerikanska långräntor gick upp till nivåer man sist såg i mitten på 2011 från historiskt låga nivåer. Den amerikanska high-yield marknaden som hade gått upp 5.5% i början på maj, gick ner och avslutade halvåret på 0.8%. En ökad risk för en Kinesisk credit-crunch ligger också i fokus fick Itrax att sluta juni 475bps upp från 425bps i slutet på maj.

Under månaden realiserade Storm vinster från ’fixed papers’ och samtidigt ökade man exponeringen till sjöfartssektorn och fastigheter. Storm ökade även exponeringen till ’floating papers’. Resultatet var att portföljens kreditduration var oförändrad och ’yield to maturity’ ökade något precis som exponeringen mot korta CCC+ papper. Storm fortsätter att föredra kortfristiga tillgångssäkrade obligationer som inte riskerar konkurs.

Storm ser även fortsättningsvis bra risk-reward utsikter för B och CCC+ segmenten på den norska high-yield marknaden och föredrar dessa jämfört med investment grade företagsobligationer.

 

Bild: (c) shutterstock—Vahe Katrjyan

Share.

About Author

Pirkko Juntunen startade sin karriär för 15 år sen då hon började som journalist på Institutional Investors nyhetsbrevsavdelning, med fokus på institutionell kapitalförvaltning. Efter mer än två år rekryterades hon av Financial News för att öka deras internationella nyhetsbevakning om kapitalförvaltning. Hon var även del av det team som startade eFinancialNews.com, en daglig web-baserad tidning som nu ägs av Dow Jones. I july 2004 började Pirkko som produkt-specialist på Fidelity, en amerikansk kapitalförvaltare där hon hade ett nära samarbete med fondsförvaltare som ansvarade för pan-Europeiska, globala och tillväxtmarknadsfokuserade aktiefonder. Sedan 2006 har Pirkko arbetat som filansare, med specialisering på institutionella investerare och med fokus på både traditionella portföljer och hedgefonder. Förutom journalistik arbetar Pirkko även med kommunikation och events inom pensions- och kapitalförvaltningsinduststrin. Pirkko läste internationell journalistik på City University i London och har en examen från Uppsala Universitet. Hon har dubbla medborgarskap i Sverige och Finland och är baserad i London. Sedan April 2012 frilansar Pirkko som journalist på HedgeFonder.nu.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.