- Advertisement -
- Advertisement -

SEBs hedgefond-i-fonder steg i april

- Advertisement -

Stockholm (HedgeFonder.nu) – SEBs marknadsneutrala hedgefond-i-fond True Market Neutral Portfolio steg 0,8% i april och lyfte därmed årets ackumulerade avkastning till 3,4%. 8 av 9 förvaltare i portföljen rapporterade positiv avkastning. Det skriver SEBs förvaltare i månadsrapportern för april.

Den rapporterade avkastningen var inom intervallet +/- 1%, där ett tydligt undantag stack ut, Japan. Den japanska förvaltaren hade tidigt lyckats fånga upp den starka trend som följde efter den förändrade japanska penningpolitiken. April blev en stark månad och alfa skapades både på de långa och de korta innehaven. Även om spridningen är stor och felprissättningarna fortfarande stora, har förvaltaren delvis tagit hem vinster och är försiktig till vad han beskriver som bubbeltendenser bland vissa aktier och sektorer, uppger SEB vidare i månadsbrevet.

Året har börjat starkt för SEB True Market Neutral Portfolio och i samband med utskicket av månadsbrevet var fonden upp 0,9% (est.) dittills under maj månad.

Investeringsstrategin för SEB True Market Neutral Portfolio är att erbjuda en portfölj av högkvalitativa Market Neutral-förvaltare. Målsättningen för strategin är att leverera en god riskjusterad avkastning med högt alfa-innehåll och minimal korrelation till aktiemarknaden.

För SEBs andra fond-i-fond, Dynamic Manager Alpha, bidrog den starka utvecklingen i april till ännu en plusmånad. Aktiemarknaderna fortsatte sitt positiva momentum och april blev den 11:e månaden i rad med positiv avkastning för MSCI Europe Index, vilket inte hänt sedan juli 1997.

SEB Dynamic Manager Alpha Fund steg 0,2% i april (helår: 2,9%). 7 av 12 förvaltare i portföljen rapporterade positivt alfa. Alfa varierade från +2,3% till -1,9%. Förvaltare på förlorarsidan återfanns främst i Europa. Emerging markets-förvaltare var generellt sett upp.

Dynamic Manager Alpha siktar på att erbjuda investerare exponering mot en diversifierad portfölj av skickliga förvaltare genom att extrahera ”alfat” ur en traditionell fondavkastning genom en kontinuerlig och disciplinerad hedge av marknadsrisken, för att säkerställa marknadsneutralitet. Strategin erbjuder daglig likviditet och UCITS-struktur.

 

Bild: (c) shutterstock—Lightspring

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

Capital Four Expands New York Team

Stockholm (HedgeNordic) – Copenhagen-headquartered Capital Four continues to strengthen its investment team in New York. The credit boutique has announced the hiring of three...

Lynx Surpasses 100 Employees

Stockholm (HedgeNordic) – Systematic asset manager Lynx Asset Management has recently surpassed 100 employees, with over 20 new hires in 2023 across its headquarters...

Copper’s Significance in the World of Transition Essential Resources

Stockholm (HedgeNordic) – Copenhagen-based fund boutique St. Petri Capital has been running a thematic-focused long/short equity fund since early 2018. The fund employs a...

Bonds: Shaken, but Not Stirred

By Tarek Abou Zeid and Edward Hoyle – Man AHL: There can be little doubt that investors were scarred by bonds’ performance in 2022....

Ress Capital’s Hanna Persson Appointed to ELSA Board

Stockholm (HedgeNordic) – Hanna Persson of Ress Capital has been appointed to the Executive Board of the European Life Settlement Association (ELSA). This appointment,...

Nordic Funds Shortlisted for HFM European Awards

Stockholm (HedgeNordic) – With Intelligence has unveiled the list of shortlisted funds for the HFM European Awards 2023, with this year’s list featuring a...

Allocator Interviews

Commodities

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -