- Advertisement -
- Advertisement -

Hedgefondindustrin når rekordnivån 2,25 biljoner USD i tillgångar

- Advertisement -

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Lanseringen av nya hedgefonder steg mot slutet av året 2012 rapporterar Hedgweek, motsvarande nära det totala antalet nya fonder för 2011. Totala tillgångarna inom hedgefondindustrin steg till rekordnivån 2,25 biljoner USD, enligt den senaste HFR Market Microstructure Industry Report.

Antalet nya lanseringar uppgick totalt till 284 i Q4 2012, vilket representerar det näst bästa kvartalet under året, medan helåret 2012, som summerade till 1.108 lanseringar, var i linje med föregående års totala antal nya fonder 1.113.

Antalet hedgefondlikvidationer steg också, till 238 fonder i Q4 2012 och 873 hedgefonder för helåret 2012, vilket var den högsta nivån sedan över 1000 fonder likviderades under 2009. Likvidationerna under 2012 var koncentrerade till aktiestrategier, med över 300 fonder likviderade inom strategin. Nya lanseringar fördelades över såväl macro-, relative value- och aktiehedgestrategier, skriver Hedgeweek.

Förvaltningsavgifter och prestationsbaserade avgifter minskade inom hela industrin, där genomsnittliga förvaltningsavgifter föll med 1 baspunkt till 1,56%, medan den genomsnittliga prestationsbaserade avgiften föll till 18,54, en nedgång med 17 bps för 2012. Avgiftsdata visar en blandad trend beroende på lanseringsår, där fonder startade under 2012 debiterade en genomsnittlig förvaltningsavgift på 1,62%, en uppgång med 1 bps jämfört med fonder lanserade föregående år; genomsnittliga prestationsbaserade avgifterna bland fonder lanserade 2012 föll från 18,08 till 17,74%.

“Trots att totala tillgångarna inom industrin stiger till rekordnivå är miljön för kapitalanskaffning fortsatt utmanande för förvaltare i tillväxt, såväl för små och medelstora fonder som nystartade fonder. Trots att avkastningen bland växande förvaltare har varit stark, har den dominerande delen av det nya kapitalet det senaste två åren investerats bland de mest väletablerade firmorna inom industrin,” säger Kenneth J Heinz, vd för HFR. “För att skaffa nytt investerarkapital måste hedgefonder inte bara visa upp både överlägsen avkastning och en innovativ strategi, utan också organisatorisk effektivitet med konkurrensmässiga avgifter, transparent struktur, sofistikerad riskhantering, allt som tillfredsställer utförliga institutionella due diligence-processer. Med aktiemarknader på rekordnivåer värderingsmässigt och med historiskt låga räntenivåer, fortsätter investerare aktivt att allokera till hedgefonder inom olika strategier och kapitalstrukturer, då dessa kraftfulla trender driver kapitalflödena in i andra halvåret 2013.”

 

Bild: (c) shutterstock—ArtyFree

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest

Most Popular This Week

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

Month in Review – November 2022

Stockholm (HedgeNordic) – After a difficult end to the third quarter, Nordic hedge funds are enjoying a strong fourth quarter. The Nordic hedge fund...

A COO for Protean’s Growth Journey

Stockholm (HedgeNordic) – The founding duo of the newly-launched Swedish hedge fund Protean Select has appointed Daniel Mackey as the Chief Operating Officer of...

Tor Svelland’s Fund Tops the Ranking

Stockholm (HedgeNordic) – One month to the end of the year, Svelland Global Trading Fund of Norwegian Tor A. Svelland takes the top spot...

Will Equities Bottom Out Like in 1974?

Stockholm (HedgeNordic) – Growing signs that price pressures are easing suggest inflation may have peaked, which has some market participants wondering whether equity markets...

Rising Mortgage Rates and Falling Stock Prices

Copenhagen – (Jesper Rangvid): During 2022, mortgage rates have risen and stock prices have fallen, both negatively influencing households’ consumption possibilities. But how much...

The Spectacular Unspectacular 20th Anniversary

Stockholm (HedgeNordic) – Reaching the 20th anniversary in the often short-lived and fast-paced hedge fund world is quite an achievement. In fact, some activity...