Någon som drömt om en egen hedgefond..? Du kan få Consepio

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Ragnhild Wiborgs nu nedlagda hedgefond Consepio ser ut att bli en följetång för såväl andelsägare, som förvaringsinstitutet SEB, vilket Hedgefonder.nu också tidigare rapporterat om.

Efter att Finansinspektionen den 6 november beslutade att förvaltningen skulle övergå från Wiborg Kapitalförvaltning AB till SEB, har banken gått igenom tillgångarna och undersökt möjligheterna för en smidig avveckling. Det har visat sig bli mer besvärligt än man kanske först trodde, då flera innehav är så illikvida att en försäljning utan avsevärda kapitalförluster verkar vara svårt att lyckas med.

Nu har banken SEB till och med annonserat efter någon som känner sig manad att ta över stafettpinnen och förvalta fonden vidare. På Fondbolagens förenings hemsida finns nu en annons där SEB försöker hitta en spekulant på fondverksamheten.

På hemsidan står bland annat: ”Förvaringsinstitutet vill nu efterhöra om det finns intresse från något annat fondbolag att överta förvaltningen av Fonden.” Spekulanter uppmanas anmäla sitt intresse senast den 30 november.

Och prislappen? Oklart, men om vi får gissa – barnens veckopeng borde räcka långt…

 

Bild: (c) shutterstock—Nagy Bagoly Arpad

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.