CTA

Newedge: FDO Partners bland toppen i CTA-index för oktober

London (HedgeFonder.nu) – Enligt Newedge Index data är FDO Partners bland de bästa CTA-förvaltarna med en uppskattad avkastning på 0.63% under oktober månad. Andra förvaltare i toppen är Graham Capital Management (estimat -0.38%) och IKOS Futures Fund (est. -0.58%).

Newedge Short Term Traders Index visade att Crabel Capital var bland de bästa med en beräknad avkastning på 2.06%. Bland de topplacerad låg även Conquest Capital (est. -0.41%) och Ion Fund (est. -0.92%).

Oktober månad var en svår miljö för Newedge Index. Trendföljande strategier gick det speciellt dåligt för. Volatility Trading Index fortsatte på sin starka bana och har nu haft 7 positiva månader av 10 under 2012.

Newedge Alternative Investment Solutions skapar benchmarking-verktyg som exakt representerar de viktigaste hedgedfond-stilarna. Newedge index-familj representerar ett spektrum av icke-investeringsbara produkter som är mycket relevanta för att visa potentialen för avkastningsdiversifiering.

Newedge är en 50/50 joint venture mellan Société Générale och Crédit Agricole CIB. Företaget har en världsledande position inom execution och clearing av listade derivatprodukter.

Index                                                                                                   okt 2012        YTD

Newedge CTA Index

-3.07%

-2.96%

Newedge CTA Trend Sub-Index

-4.87%

-4.88%

Newedge Trend Indicator

-3.27%

-16.42%

Newedge Short-Term Traders Index

-1.41%

-5.28%

Newedge Macro Trading Index

-1.12%

-0.47%

Newedge Macro Trading Index (Quantitative)

-1.77%

-0.84%

Newedge Macro Trading Index (Discretionary)

-0.62%

-0.15%

Newedge Commodity Trading Index

-2.01%

-2.00%

Newedge Commodity Trading Index (Trading)

-2.07%

-2.59%

Newedge Commodity Trading Index (Equity)

-1.43%

-1.76%

Newedge Volatility Trading Index

0.55%

4.57%

 

Share.

About Author

Pirkko Juntunen startade sin karriär för 15 år sen då hon började som journalist på Institutional Investors nyhetsbrevsavdelning, med fokus på institutionell kapitalförvaltning. Efter mer än två år rekryterades hon av Financial News för att öka deras internationella nyhetsbevakning om kapitalförvaltning. Hon var även del av det team som startade eFinancialNews.com, en daglig web-baserad tidning som nu ägs av Dow Jones. I july 2004 började Pirkko som produkt-specialist på Fidelity, en amerikansk kapitalförvaltare där hon hade ett nära samarbete med fondsförvaltare som ansvarade för pan-Europeiska, globala och tillväxtmarknadsfokuserade aktiefonder. Sedan 2006 har Pirkko arbetat som filansare, med specialisering på institutionella investerare och med fokus på både traditionella portföljer och hedgefonder. Förutom journalistik arbetar Pirkko även med kommunikation och events inom pensions- och kapitalförvaltningsinduststrin. Pirkko läste internationell journalistik på City University i London och har en examen från Uppsala Universitet. Hon har dubbla medborgarskap i Sverige och Finland och är baserad i London. Sedan April 2012 frilansar Pirkko som journalist på HedgeFonder.nu.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.