Dow Jones Credit Suisse Hedge Fund Index upp 1,73% i oktober

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Dow Jones Credit Suisse Hedge Fund Index rapporterar den största månatliga uppgången sedan i april och slutade upp 1,73% i oktober.

Aktie- och kreditbaserade strategier som t.ex. long / short equity, tillväxtmarknader, event driven och distressed var några av de bästa i oktober. Men dessa strategier ligger dock fortfarande kvar på negativt avkastning på helåret.

Taktiska allokeringsförvaltare visade en tudelad bild i och med att global macro-förvaltare levererade positiva siffror, samtidigt på den rent systematiska sidan rapporterade Managed Futures-fonder negativt resultat, främst beroende på förluster från trendföljande modeller.

Vad gäller relative value-strategier, rapporterar räntearbitrageförvaltare en liten vinst trots den volatila räntemiljön, samtidigt som convertible arbitrage och multi-strategiförvaltare gynnades delvis från sina aktie- och kredit-komponenter.

Bild: (C) Michael Flippo—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.