CTA

CTA-fonder fortsätter att visa vägen

Stockholm, (www.HedgeFonder.nu) – CTA-fonder, eller s.k. Managed Futures fonder, fortsätter att leverera även under september månad, i spåren av det pågående finansiella turbulensen. Som Hedgefonder.nu tidigare har rapporterat har den senaste tidens stökiga tillvaro, som många placerare fått känna av, verkligen gjort att de trendföljande fonder som lyckats hitta rätt i vågorna, kunnat tjäna mycket pengar åt sina investerare.

Giganten inom den svenska CTA-sektorn – Lynx Asset Management – lyckades under september månad avkasta 5,41% och är därmed åter med näsan över vattenytan avkastningsmässigt under innevarande år med +4,86% ackumulerat.

SEB’s Asset Selection SEK gav knappa 2% under september och är därmed totalt sett per 4 oktober upp 6,94% ackumulerat 2011, efter att knaprat in ytterligare 1,33% bara senaste handelsdagen i oktober.

Även den finska CTA-förvaltaren Estlander & Partners hade en bra månad i sitt förvaltningsprogram Alpha Trend, som gav 2,14% vilket nu gör att de avkastningsmässigt närmar sig nollsträcket (ackumulerat -0,28%). Estlander & Partners Alpha Trend har en imponerande historik med 20 års positiv avkastning med ca 14% genomsnittlig årlig avkastning, utan ett enda negativt år hittills.

Bild: (C) Laurent Renault—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.