Blandad utveckling för Brummer-fonderna

Stockholm (www.HedgeFonder.nu) – Även för en dominant inom hedgefondmarknaden som Brummer & Partners, kan de volatila marknader som de vi sett senaste tiden visa sig vara en nog så besvärliga utmaning. När siffrorna för augusti nu presenterats kan man konstatera att det är en blandad kompott.

Deras flaggskeppsprodukt, Brummer Multi Strategy, tappade 0,34% i augusti, men kan fortfarande uppvisa en positiv avkastning för helåret om +1,85%.

Brummers två Event Driven-fonder – Orvent och Benros – hade en mixad utveckling under månaden. Den asiatiska fonden Orvent gav +0,2% i augusti men är -5,8% på helåret. Den nystartade fonden Benros, med före detta Goldman Sachs-förvaltar, tappade 1,8% och är -2,3% innevarande år.

Två av Brummers största fonder – den trendföljande CTA-fonden Lynx, samt Nektar, visade att modellerna och analysen fungerade. Lynx gav +0,98% under månaden vilket gjorde att fonden nu endast är -0,12% på helåret. Nektar slog till med ett resultat på +2,28% för augusti, vilket skickade upp den ackumulerade årsavkastningen till +4,28%.

De aktieinriktade hedgefonderna Zenit och Futuris gav negativ avkastning under månaden. Zenit backade 3,08%, vilket fick årsavkastningen att falla ner under nollstrecket till -1,78%. För Futuris – som för övrigt blev vinnare av Hedge Funds Review Awards 2011, Best Directional Hedge Fund over 10 years – blev månadresultatet -2,77% vilket ökade på den negativa avkastningen för 2011 till -3,80%. Trots de negativa talen är det värt att påminna sig om att båda dessa fonder levererat en avkastning väsentligt över börsindex under samma perioder.

Bild: (C) detailblick—Fotolia.com.jpg

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.