Mer än BRIC-länderna från FMG

Stockholm (www.HedgeFonder.nu) – Med “Rising 6” lanserar FMG en ny fond som investerar i likvida noterade instrument inom aktier och börshandlade fonder. Den luxemburgbaserade UCITS III-fonden eftersträvar att göra investeringar i BRIC-länderna (Brasilien, Ryssland, Indien och Kina) samt Afrika och Mellanöstern. Denna geografiska exponering täcker nästan fyra miljarder människor, över 60% av världens befolkning.

Fondförvaltaren har en regional fördelning från lägst 10% till maximalt 25% för ett visst land eller region. För närvarande är tillgångarna tämligen jämnt fördelade, den minsta allokeringen i Ryssland och Indien (16,3%) och den största i Kina (17,1%).

Efter den inledande perioden av förvaltning sedan starten visar fonden en korrelation nära noll till MSCI Emerging Market Index. FMG har länge varit aktiva inom Emering Market-regionen och har t.ex. investerat i Ryssland sedan 1995, Kina sedan 1996 och Indien sedan 2002.

Bild: (C) kuppa—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.