Finansium lanserar Forex G7 valutafonder

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Trots att oron har fortsatt under sommaren på både börsen och valutamarknaden har det inte skrämt förvaltaren Finansum från att lansera två nya fonder på sparandemarknaden.

Problemen med att nå en uppgörelse i tid har den senaste tidens skapat en oro för dollarn och har medfört stora svängningar på valutamarknaden. Detta är något som Finansums två valutafonder vill utnyttja och därigenom skapa avkastning.

Sedan början av maj 2011 förvaltar de fonden Finansium Forex G7 v1 – en fond som handlar med flera valutapar och som hittills har haft en värdetillväxt på +20.75% (NAV i USD). För juli blev resultatet +5.29% (NAV i USD).

Sedan början av juli 2011 förvaltas även fonden Finansium Forex G7 v2, som också handlar med flera valutapar. Fonden har hittills gett +3.32% (NAV USD), vilket också är detsamma som juli månads resultat.

Bild: (C) Gina-Sanders—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.