Stockholm (HedgeFonder.nu) – Kina har fattat ett principbeslut om att tillåta utländska hedgefonder att söka kapital på det kinesiska fastlandet, skriver South China Morning Post på onsdagen, ett beslut som potentiellt kan öppna upp nya möjligheter för den på kapital så svältande asiatiska hedgefondindustrin. Det rapporterar Reuters på onsdagen.

Fonder som vill söka kapital enligt de nya reglerna måste registrera sig i Shanghai och kan endast investera på marknader utanför det kinesiska fastlandet, skriver reportern och citerade anonyma källor.

Shanghais kommunala kontor för finansiella tjänster har fått riktlinjer från den statliga kinesiska finansinspektionen som gör att det blir möjligt för kaptalförvaltare att sätta upp hedgefonder noterade i Yuan, säger tidningen.

Det har inte gått att nå någon av de kommunala tjänstemännen inom Shanghais ”Office of Finance Service” för en kommentar, skriver Reuters vidare.

Dessa nya regler kan mycket väl bli en möjlighet även för svenska och nordiska förvaltare att nå den stora marknad i öster som i och med detta öppnas upp. Nordiska förvaltare är generellt sett väl sedda internationellt genom sin – i dessa sammanhang – långa erfarenhet från hedgefondförvaltning, med goda resultat. Sverige är det land i världen med flest registrerade hedgefonder per capita.

Bild: (C) shutterstock – Stephen Finn

Print Friendly, PDF & Email
The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.