Meredith Whitney lägger ned misslyckad hedgefond

Göteorg (FinWire) – Meredith Whitney, som hyllades för att indirekt ha förutsett finanskrisen efter hennes framgångsrika säljrekommendation av Citigroup i oktober 2007, har lagt ned sin hedgefond Kenbelle Capital LP. Det skriver Wall Street Journal.
Whitney lyckades tajma sina rekommendationer väl under finanskrisen, men därefter har det gått betydligt sämre. Hon presenterade upprepade prognoser under 2010 om en våg av betalningsinställelser inom kommuner, något som inte besannades.

I en intervju med Fox Business Network sade Whitney att hon inte har några planer på att förvalta pengar igen och att hon nu bara vill lämna det hela bakom sig.

”Hela denna upplevelse har varit högst olycklig”, sade Whitney.

Whitney, med tidigare bakgrund som analytiker hos Oppenheimer, valde att dra igång sin egen hedgefond 2013. I samband med lanseringen av fonden erhöll hon 50 miljoner dollar i kapital från London-baserade hedgefondgiganten BlueCrest Capital Management. Men den urusla utvecklingen som Whitneys fond noterades för – ned 12 procent under de första elva månaderna 2014 – gjorde att BlueCrest ville lösa ut sin investering.

När Whitney vägrade med hänvisning till avtal bestämde sig BlueCrest för att stämma henne. Enligt Whitneys advokat Stanley Arkin är dock hela processen nu undanröjd. Samtliga externa investerare fick tillbaka alla återstående pengar i slutet av maj, sade Arkin.

I en kort kommentar gällande Whitneys framtid sade Arkin att han väntar sig att hon ska starta på nytt eftersom han anser henne vara en av de mest yrkesverksamma inom branschen, och en talang som kommer att fortsätta köra på.

 

Bild: (c) Rebel—Fotolia.com

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.