QQM Equity Hedge i världsklass

Stockholm (HedgeNordic) – QQM Equity Hedge har av databasen BarclayHedge rankats bland de topp 10 bästa marknadsneutrala aktiefonderna i världen. Rankingen baseras på avkastningssiffror över de senaste tre åren, från första kvartalet 2012 till första kvartalet 2015. QQM Equity Hedge rankas också som topp 10 för sin avkastning under åren 2013 och 2014.

QQM Equity Hedge är en stockholmsbaserad marknadsneutral, absolutavkastande aktiefond som baserar sin förvaltning på egenutvecklade kvantitativa modeller som investerar över sju olika europeiska marknader. Alla investeringar görs i så kallade etiska bolag och fondens modeller filtrerar ut bolag enligt en screening-metod för att möta kraven från FNs “Global Compact” principer. Sedan juli 2010 har fonden förvaltas av Ola Björkmo och Jonas Sandefeldt.

Förvaltaren Ola Björkmo säger i en kommentar:

– Jonas Sandefeldt och jag själv är väldigt stolta över att QQM Equity Hedge har utnämnts till topp 10 i världen. Den marknadsneutrala strategin är särskilt attraktiv i dagens lågräntemiljö. Vi ser stor efterfrågan från institutionella kunder och “high net worth” segmentet som ser vinsterna med en marknadsneutral strategi som genererar stark avkastning samtidigt som den håller sig inom ramen för ESG-principer.

Bild: (c) Elnur—shutterstock.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.