IPM tillsätter ny VD

Stockholm (HedgeNordic) – Stefan Nydahl har utsetts till ny vd för IPM (Informed Portfolio Management), ett dotterbolag till Catella. Stefan Nydahl tillträder rollen från och med den 1 september 2015 och ersätter den tidigare vd:n Lars Ericsson som istället tar rollen som vice vd med ansvar för distribution

Stefan kommer närmast från Brummer-gruppen där han var vd och förvaltningsansvarig på Archipel Asset Management, ett bolag som Stefan var med och grundade 2006. Stefan har tidigare arbetat som portföljförvaltare på Nektar Asset Management, AMF Pension och Quantal Asset Management.

I en kommentar säger Catellas vd, Knut Pedersen:

“Under det senaste året har lönsamheten för IPM kraftigt förbättrats och företaget är nu väl förberett för en mer expansiv fas. Med sin gedigna erfarenhet av kvantitativ förvaltning, såväl inom portföljförvaltning som inom affärsutveckling, kommer Stefan bidra med ytterligare expertis till IPM:s kärnområden. Han kommer utgöra grunden i ett högst kompetent team. I och med Stefans tillträde kommer ansträngningar att utveckla nuvarande och potentiella kundrelationer nu att intensifieras.”

Bild: (c) by Peter-Kirchhoff—pixelio.de

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.