Ljusa tider för emerging markets

Stockholm (HedgeNordic) – Hedgefonder fokuserade på emerging markets har dragit nytta av förstärkningen av den ryska rubeln, högre oljepriser, kinesiska centralbankens räntesänkning och en ökad handel på Shanghai – Hong Kong Stock Connect program. Det skriver HedgeWeek.

HFRI EM: Russia / Eastern Europe har gått upp med 20 procent sedan inledningen av februari och HRFI EM: China Index har ökat med 20 procent YTD i slutet av april.

Trots volatiliteten i slutet av 2014 ökade det totala kapitalet investerat i hedgefonder med fokus på emerging markets till nästan USD 190 miljarder under det första kvartalet 2015. Det totala kapitalet investerat i hedgefonder växte under samma period till USD 2,94 biljoner.

Den ryska marknaden har återhämtat sig efter turbulensen under det andra halvåret 2014. Även de latinamerikanska marknaderna har gett positiva resultat. HFRI EM: Latin America Index är upp 5,9 procent i April efter en tuff inledning av året. Sammantaget är det latinamerikanska indexet fortfarande negativt -0,3 procent för året. HFRI EM: MENA Index är upp 0,6 procent hittills i år.

Bild: (c) robynmac—Fotolia.com

Share.

About Author

Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.