Skagen Fonder fortsätter drabbas av miljardutflöden

Göteborg (FinWire) –  Skagen Fonder har sedan 2013 noterats för ett nettoutflöde på 43 miljarder norska kronor. Bakgrunden till varför miljarderna fortsätter strömma ur fondbolagets fonder uppges vara en lägre avkastning samt osäkerhet kring ägarstrukturen, skriver den norska finanstidningen Dagens Næringsliv, rapporterar Affärsvärlden.

Från Skagens håll pekar man just den låga avkastningen som främsta anledning.

”Internationellt sett har det skett ett mycket stort utträde från tillväxtmarknader. Med tanke på Skagens profil med stor andel medel från utländska kunder, slår marknadens beteende mot inflödet”, säger kommunikationschefen Margrethe Vika.

Det andra orosmolnet har varit ägarstrukturen. I höstas tillkännagav tre av grundarna att de hade för avsikt att avyttra sin poster. Samtidigt meddelades det att vd:n Harald Espedal skulle ersättas av Ole Søeberg vid senaste årsskiftet och att bolagets huvudförvaltare för Skagen Global, Kristian Falnes, skulle efterträdas av Knut Gezelius.

Enligt Dagens Næringsliv är ägarfrågan ännu inte löst.

Bild: (c) alphaspirit—shutterstock.com

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.