CTA

Inflöden till Managed Futures fortsatte i april

Stockholm (HedgeNordic) – Investerare fortsatte att allokera till Managed Futures strategier under april månad. Samtidigt sjönk strategins avkastning till följd av trendbrott på de finansiella marknaderna.

Under månaden noterades ett nettoinflöde till Managed Futures strategier på 1,1 miljard dollar enligt en analys från eVestment. Detta innebär ett inflöde på 9,6 miljarder dollar sedan årsskiftet, varav 8,5 miljarder allokerades under det första kvartalet. Strategin har därmed upplevt positiva nettoflöden fyra månader i följd. Det förnyade intresset för CTAs följer på en 28-månaders period där investerare gjorde nettouttag varje månad förutom en.

Peter Laurelli, analyschef på eVestment säger i en kommentar: ”Det är tveklöst så att det nuvarande intresset för Managed Futures fonder är ett resultat av stark avkastning under 2014, särskilt bland de större fonderna. De stora Managed Futures fonderna har attraherat mest nytt kapital, däremot har avkastningen bland dessa fonder varit blandad under 2015 som en följd av att de dominerande marknadstrenderna från 2014 tappat fart.”

Peter Laurelli fortsätter: ”Även om april visade positiva flöden är det den lägsta siffran under 2015. Det ska bli intressant att se om svårigheterna för Managed Futures fonder på slutet kommer slå hål på strategins framfart.”

Managed Futures fonder sjönk 0,7 procent i april enligt eVestments databas, den första månatliga förlusten sedan oktober 2014. Detta ska jämföras med en nedgång för nordiska CTAs, representerat av NHX Managed Futures, på motsvarande 2,29 procent.

Totalt förvaltat kapital bland hedgefonder ökade med 0,7 procent i april 2015. Därmed steg industrins totala förvaltade kapital till 3,1 biljoner dollar.

 

Bild: (c) isak55—shutterstock.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.