Pimco Total Return Fund nu inte längre världens största obligationsfond

Göteborg (FinWire) – Pimco Total Return Fund fortsätter att tappa förstaplatser. Först tappade fonden titeln som världens största alla kategorier. Nu har man även blivit omkörd när det gäller titeln världens största obligationsfond.

I april drabbades fonden av ytterligare 5,6 miljarder dollar i utflöde. Det betydde samtidigt att Vanguards Total Bond Market Index Fund klev om. Pimcofonden har nu 110,4 miljarder dollar i förvaltat kapital, vilket går att jämföra med Vanguards motsvarighet som har 117,3 miljarder dollar, skriver nyhetsbyrån Bloomberg.

Bill Gross avhopp från Pimco har satt sina spår. Fonden har tappat inte mindre än 110 miljarder dollar i kapital sedan Bill Gross i september meddelade att han hoppade av. Vid toppen i april 2013 hade fonden 293 miljarder dollar i kapital.

Pimco ägs av den tyska försäkringsjätten Allianz.

Bild: (C) aberenyi—Fotolia.com

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.