CTA

Winton lanserar två nya AIF-fonder

Stockholm (HedgeNordic) – Winton har i dagarna lanserat två nya alternativa investeringsfonder som båda är registrerade i Luxemburg. Den ena fonden kommer att investera i managed futures och den andra fonden har en bred investeringshorisont som kommer att följa Wintons 17 år gamla flaggskeppsfond som nu har tillgångar omkring USD 12,6 miljarder. Det skriver HedgeWeek.

De nya lanseringarna innebär att alla Winstons investeringsstrategier numera går att investera i via reglerade europeiska fondalternativ.

– Vi är glada över att kunna erbjuda ett kostnadseffektivt och reglerat europeiskt fondalternativ till investerare. Framöver tror vi att den europeiska marknaden kommer att bli lika viktig för oss som den amerikanska är i dagsläget, säger David Harding vd på Winston.

Bild: (c)kk-artworks—Fotolia.com

Share.

About Author

Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.