Kapitalet återvände till Janus Capital i mars

Göteborg (FinWire) – Bill Gross nya fond hos Janus Capital noterades för ett nettoinflöde om 10,2 miljoner dollar under mars månad, rapporterar Reuters.

Det motsvarar en rejäl förbättring jämfört med föregående månad när fonden drabbades av kontantuttag på 18,5 miljoner dollar. Totalt förvaltade fonden i slutet av mars tillgångar till ett värde av 1,5 miljarder dollar, enligt data från Morningstar. Bill Gross själv har investerat mer än 700 miljoner dollar i fonden, säger Dick Weil, vd för Janus Capital.

Janus Capital har satsat på en bred marknadsföringskampanj efter den uppmärksammade rekryteringen av Gross. Enligt finansiella rådgivare har Janus genomfört ett stort antal kontakter och möten samt försöker få sina fonder listade på större plattformar. I november förra året valde även George Soros att investera 500 miljoner dollar i ett konto som ska följa strategin i Gross fond.

Fonden har under årets första kvartal noterats med en uppgång om två procent.

 

Bild: (c) Alexey-Klementiev—Fotolia.com

 

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.