Största inflödet på ett halvår i februari för hedgefonder

Stockholm (HedgeNordic) – Inflödet till hedgefonder var USD 7,2 miljarder i februari vilket var det starkaste inflödet under en enskild månad under den senaste halvårsperioden och en återhämtning från utflödet om USD 11,2 miljarder, enligt BarclayHedge och TrimTabs rapporterar HedgeWeek.

Årets inledning med ett utflöde om totalt USD 4,1 miljarder under de två första månaderna står i stark kontrast till samma period förra året då branschen såg ett inflöde om USD 31,6 miljarder, säger Sol Waksman, vd och grundare av BarclayHedge.

Den månadsvis TrimTabs / BarclayHedge Hedge Fund Flow Report noterade en avkastning om 2,2 procent från hedgefonder under februari månad vilket är det bästa resultatet på två år men trots det fortfarande ett sämre resultat än S&P som steg med 5,5 procent.

Tre fjärdedelar av de tillfrågade förvaltarna i rapporten förväntade sig att utvecklade marknader kommer att leverera bättre avkastning än emerging- och frontier-marknader.

Bild (c) Ljupco-Smokovski—Fotolia.com

Share.

About Author

Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.