Hedgefond satsar på artificiell intelligens

Göteborg (FinWire) – Hedgefonden Bridgewater Associates kommer att starta en ny “artificiell intelligens”-enhet nästa månad med fokus på att skapa handelsalgoritmer. Det skriver Bloomberg.

Enligt källor med insyn i situationen kommer den nya enheten med hjälp av dessa skapade handelsalgoritmer försöka att göra förutsägelser baserade på historiska data och statistiska sannolikheter. Det nya teamet kommer att ha en halvt dussintals människor.

Bolagets talesman har avböjt att kommentera uppgifterna.

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.