- Advertisement -
- Advertisement -

T. Boone Pickens energifond halverades i värde på ett kvartal

- Advertisement -

Göteborg (FineWire) – Miljardären och investeraren T. Boone Pickens energiinnehav halverades i värde i fjärde kvartalet till följd av oljeprisraset som sänkte aktier som Goodrich Petroleum och EP Energy.

Värdet på Pickens Dallabserade TBP Investment Management fond föll med 50,7 miljoner dollar till 51,5 miljoner dollar. Det framgår av data sammanställt av Bloomberg från dokument inlämnade till finansinspektionen SEC. Dåliga investeringar var bland annat Goodrich som föll med 70 procent och EP Energy som tappade 40 procent.

Oljepriset har halverats sedan sommaren 2014. Det har lett till att oljeindustrin minskat sina investeringar med mer än 40 miljarder dollar och avskedat 50.000 arbetare. Standard & Poors energindex föll med 19 procent under andra halvåret 2014.

Fonden tog nya positioner i bolag som Anadarko Petroleum, Baker Hughes, Concho Resources och Schlumberger. Fonden köpte även aktier i naturgasbolag som Southwestern Energy och Cabot Oil & Gas samt i banker som JP Morgan Chase och Wells Fargo. Fonden är till 95,4 procent investerade i energisektorn och därefter kommer finanssektorn med 2,6 procent.

Kapitalförvaltare i USA som har aktier för mer än 100 miljoner dollar måste lämna in ett så kallat Form 13F till finansinspektionen SEC, senast 45 dagar efter kvartalets slut där det framgår vilka amerikanska aktier, optioner och konvertibler de äger. Däremot anges inte utländska aktier och hur mycket kontanter som fonden har.

Bild: (c) IndianSummer—shutterstock.com

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

FinWire
FinWirehttp://www.finwire.se
Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Latest Articles

AT1 Bond Wipeout: Not the Default Mode of Resolutions

Stockholm (HedgeNordic) – As part of the takeover of Credit Suisse by UBS, Swiss financial regulator FINMA instructed the credit-stricken bank to write down...

P+ CEO Sørensen Announces Retirement

Stockholm (HedgeNordic) – After more than 21 years of overseeing pension fund management, Søren Kolbye Sørensen has announced his retirement from his role as...

The Hedge Fund Cure for Apoteket’s Pension Fund

Stockholm (HedgeNordic) – 2022 was one of the toughest years in recent memory for institutional investors, as the global economy and financial markets faced...

Sissener and Nordea’s Alpha Win UCITS Awards

Stockholm (HedgeNordic) – The Hedge Fund Journal, a monthly magazine focusing on the global hedge fund industry, has published the list of winners at...

Hedge Fund Exposure Pays Off for University Endowment

Stockholm (HedgeNordic) – The endowment fund of Aalto University in Finland edged down 3.5 percent after all fees and costs in 2022 during what...

Banking Turmoil as Buying Opportunity for Utbytte

Stockholm (HedgeNordic) – On Friday March 10, Silicon Valley Bank failed and was taken over by federal regulators after a run on deposits, as...

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -