T. Boone Pickens energifond halverades i värde på ett kvartal

Göteborg (FineWire) – Miljardären och investeraren T. Boone Pickens energiinnehav halverades i värde i fjärde kvartalet till följd av oljeprisraset som sänkte aktier som Goodrich Petroleum och EP Energy.

Värdet på Pickens Dallabserade TBP Investment Management fond föll med 50,7 miljoner dollar till 51,5 miljoner dollar. Det framgår av data sammanställt av Bloomberg från dokument inlämnade till finansinspektionen SEC. Dåliga investeringar var bland annat Goodrich som föll med 70 procent och EP Energy som tappade 40 procent.

Oljepriset har halverats sedan sommaren 2014. Det har lett till att oljeindustrin minskat sina investeringar med mer än 40 miljarder dollar och avskedat 50.000 arbetare. Standard & Poors energindex föll med 19 procent under andra halvåret 2014.

Fonden tog nya positioner i bolag som Anadarko Petroleum, Baker Hughes, Concho Resources och Schlumberger. Fonden köpte även aktier i naturgasbolag som Southwestern Energy och Cabot Oil & Gas samt i banker som JP Morgan Chase och Wells Fargo. Fonden är till 95,4 procent investerade i energisektorn och därefter kommer finanssektorn med 2,6 procent.

Kapitalförvaltare i USA som har aktier för mer än 100 miljoner dollar måste lämna in ett så kallat Form 13F till finansinspektionen SEC, senast 45 dagar efter kvartalets slut där det framgår vilka amerikanska aktier, optioner och konvertibler de äger. Däremot anges inte utländska aktier och hur mycket kontanter som fonden har.

Bild: (c) IndianSummer—shutterstock.com

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.