CTA

Stark inledning för globala makrofonder 2015

Stockholm (HedgeNordic) – Januari var en volatil månad för de flesta tillgångsslag men globala makrofonder levererade starkt och HFRX Macro/CTA-index steg med 2,0 procent under månaden. Rörelserna reflekterade förväntningar om en inbromsning i den globala tillväxten. MSCI World föll med -1,8 procent och det amerikanske S&P 500 med hela -3,0 procent. Undantaget var Europa som gick starkt framåt under månaden.

”Störst påverkan på handeln under månaden kom från den Europeiska centralbankens kvantitativa lättnader och förstärkningen av dollarn”, säger Anthony Lawler, portföljförvaltare på GAM till Hedgeweek.

Januari blev inte den starka månad för aktier som den har varit historiskt och intresset för den amerikanska marknaden var lågt. Det breda HFRX Global Hedge Fund-indexet backade med -0,3 procent. Förvaltare med fokus på Europa gick däremot betydligt bättre än de med huvudsakligen amerikansk exponering, om man räknar bort den grekiska marknaden.

Bild: (c) SergeyP—shutterstock.com-

Share.

About Author

Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.