Uppåt för Brummer i januari

Stockholm (HedgeNordic) – Brummer & Partners fick ett välbehövligt uppsving för flera av sina fonder i januari, efter ett tämligen mediokert 2014. Det visar de nyligen publicerade avkastningssiffrorna för månaden. Brummer Multi-Strategy steg 1,9% i januari.

Teknologifonden Manticore var tillsammans med kvantdrivna nytillskottet MNJ de enda två fonderna bland Brummers singelstrategier som backade under månaden.

Manticore fortsatte sin något tråkiga trend och förlorade -1,4% i januari. Fonden, som under några år var en av de lysande stjärnorna, har haft det besvärligt i en jobbig sektor av amerikansk aktiemarknad. 2014 backade Manticore -8,2%.

MNJ Asia-Pacific Absolute Return Fund är en marknadsneutral aktieorienterad kvantitativ hedgefond, som kom in i Brummer under 2014. Fonden investerar på både den amerikanska och japanska marknaden och använder systematiska modeller för relativvärdering. Fonden tappade -0,7% i januari efter en uppgång på 2,06% under 2014.

Kredithedgefonden Observatory började året med en marginell uppgång, +0,4%. För 2014 var resultatet +3,3%, vilket är i underkant med förväntningarna.

Makrofonden Canosa, som körde bort sig fullständigt under 2014 (-6,95%), fick ett uppsving i januari och lyckades stiga 4,5% under månaden.

Även Nektar verkar ha hittat tillbaka till fornstora dagar – åtminstone under januari. Avkastningen blev goda +2,7%, vilket ska jämföras med totalavkastningen för 2014 på 0,85%.

Zenit startade året med positiva siffror, +0,4% för januari, efter ett något trevande år 2014, då fonden steg marginellt med 0,5%.

Glädjeämnet under januari är detsamma som för 2014, nämligen trendföljande Lynx, som steg +6,11% under månaden. Lynx följer därmed upp ett fantastiskt resultat under 2014 (+27,6%) med ytterligare framgångar under inledningen av detta år. Och det verkar vara ett uppsving för CTA/trendföljande fonder generellt. NHX Managed Futures/CTA index steg 8,1% under 2014, vilket var den största uppgången sedan 2008 och nytt all time high.

Fonden Carve, som jobbar med relative-value och arbitragestrategier, tappade något under månaden, -1,4%, efter att ha nått all time high vid utgången av 2014, med en uppgång på 11,2%. Carve ingår inte i Brummer Multi-Strategy.

Brummer Multi-Strategy 2xL, som har 2x belåning, fick rejäl utväxling på månadsuppgången och steg 3,7% i januari. Som jämförelse blev avkastningen 2,36% för helåret 2014.

 

 Bild: (c) aboutpixel.de—Kerstin-Maier

 

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.