Pimco tappade 200 miljarder dollar AuM under 4 kv

Göteborg (FinWire)- Kapitalförvaltaren Pimco tappade 16 procent av sitt kapital, motsvarande 200 miljarder dollar, under det fjärde kvartalet i spåren av stjärnförvaltaren Bill Gross avhopp. Det skriver Financial Times.

Inledningsvis var det främst retailkunder som valde att plocka ut kapital efter Gross avhopp. Senare under kvartalet har dock även institutionella ägare valt att plocka ut kapital.
I slutet av december hade Pimco 1,27 biljoner dollar i förvaltat kapital.

Tyska försäkringsjätten Allianz är ägare till Pimco.

Bild: (c) by Werner B.—pixelio.de

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.