John Paulson – Även en gigant kan snubbla… Igen.

Stockholm (HedgeNordic) – Den amerikanska miljardären och hedgefond-ikonen John Paulson hade ett av sina sämsta år någonsin under 2014 och förlorade 36% i fonden Advantage Plus. Det rapporterar Bloomberg, som citerar anonyma källor.

Advantage Plus är en Event Driven-strategi och använder belåning för att ta positioner i bolag som genomgår förändringar, så som avknoppningar och rekonstruktioner. Fonden tappade 3,1% i december. Den totalt sett katastrofala avkastningen följde efter misslyckade satsningar inom energi, en fusion som inte blev av och investeringar i de amerikanska bolånebolagen Fannie Mae och Freddie Mac.

Paulson & Co.’s resultat för 2014 placerar firman nära botten av listan över samtliga hedgefonder. Hedgefondindustrin tjänade tämligen mediokra 1,4% som helhet, under ett år som för många fonder var väldigt stökigt avkastningsmässigt.

John Paulson blev en stjärnförvaltare – och mångmiljardär – under finanskrisen i USA, då han tjänade 15 miljarder USD under ett år på sub-prime och bolånebubblan. Firman har kämpat för att återhämta sig från det förra raset 2011, då Advantage Plus tappade 51%, och två år senare var han en av de bästa förvaltarna det året.

 Bild: (c) ARENA Creative—shutterstock.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.