David Einhorn har köpt in sig i danska ISS

Göteborg (FinWire) Den amerikanske hedgefondsförvaltaren David Einhorn har köpt in sig i danska ISS. Einhorn är vd och grundare av Greenlight Capital som är en lång/kort värdeorienterad hedgefond. Det framgår av ett kvartalsbrev till investerarna, som publiceras av ValueWalk.

Greenlight har tagit en ny lång position i ISS. Fonden försökte köpa in sig redan 2011 men börsintroduktionen försenades med tre år. Danska ISS är ett globalt outsourcingbolag av arbetsintensiva tjänster med fler än 500.000 personer på lönelistan, främst inom städning, catering, säkerhet och fastighetsskötsel. ISS är en extremt stabil verksamhet där intäkterna växer med några få procent varje år och med en modest marginalökning.

“Vi ser den här högkvalitativa verksamheten som jämförbar med Aramark som handlas kring 20 gånger vinsten. Vi tog vår position till en genomsnittskurs på 162,73 danska kronor, vilket är lägre än 12 gånger den förväntade vinsten för 2015. ISS stängde på 178,10 danska kronor vid årets slut”, skriver Greenlight Capital.

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.