Hedgefonden COMAC ger tillbaks kapital efter CHF förluster

Göteborg (FinWire) –  London-baserade Hedgefonden COMAC Capital kommer att ge tillbaks externt kapital till sina investerare, skriver Reuters och hänvisar till källor med insyn i frågan.

Detta efter att hedgefonden led förluster från förra veckans överraskande beslut om att låta schweizerfrancen flyta mot euron, enligt källorna.

COMAC Global Macro Fund, som enligt uppgifterna förvaltade 1,2 miljarder dollar förra månaden, uppges ha förlorat åtta procent förra veckan. Fonden drivs av medgrundaren Colm O´Shea.

En av källorna säger att COMAC berättade för investerarna om sitt beslut i ett brev som skickades på tisdagen. ”Schweiziska centralbankens beslut om att överge valutagolvet ledde till de mest betydande förlusterna i Colms karriär och kommer att ha en tydlig negativ inverkan på makrofonden och bolaget”, citerade källan brevet.

Den schweiziska francen steg så mycket som med 40 procent till 0,85 euro efter att landets centralbank lyft bort sitt valutagolv på 1.20 på torsdagen.

Bild: (c) PanOptika—Fotolia.com

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.