Catella Hedge hoppas på europeisk återhämtning

Göteborg (FinWire) – Catella Hedge Fund har ökat på sina innehav i ABB och Trelleborg medan fonden samtidigt gått kort i SCA. Fonden har tagit upp aktier som förvaltarna räknar med kommer att gynnas av en återhämtning av den europeiska ekonomin. Det uppger förvaltaren Ulf Strömsten i en intervju med Bloomberg.

Fondens strategi är att plocka in aktier som presterat svagt året före och vars potential har underskattats. I år är det aktier såsom Trelleborg och ABB. Bolaget har också sålt av sina företagsobligationer. Strömsten bekräftar också att hedgefonden inte förlorat på valutakaoset i Schweiz.

“Utmaningen för 2015 är vad som kommer att hända med den europeiska ekonomin”, sade Ulf Strömsten.

Catella Hedge har mer än 1 miljard dollar under förvaltning.

Bild: (c) seewhatmitchsee—shutterstock.com

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.