- Advertisement -
- Advertisement -

Svag tillväxt för hedgefonder inriktade mot Emerging Markets

- Advertisement -

Stockholm (HedgeNordic) –  Tillväxten för hedgefonder med inriktning mot de nya ekonomierna i världen, s.k. Emerging Markets, avstannade under årets tredje kvartal. Totalt kapital investerat i hedgefonder inriktade mot Emerging Markets ökade till 185 miljarder USD enligt den senaste HFR Emerging Markets Hedge Fund Industry Report, vilket var en ökning med 700 miljoner jämfört med slutet av årets andra kvartal.

Nettoinflödet uppgick till 300 miljoner USD och i slutet av det tredje kvartalet uppgick det totala inflödet till 3,5 miljarder USD vilket kan jämföras med ett totalt inflöde om 6,5 miljarder USD under helåret 2013.

Hedgefondindex för ryska marknaden, HFRI EM Russia/Eastern Europe, föll med -8,3 procent under Q3 och har hittills fallit -12 procent i år, i spåren av kraftigt börsfall och fallande rubel. Indexet för Latinamerika har också levererat ett negativt resultat (-5,4 procent) medan indexen för Asien, Mellanöstern och Kina har gått positivt under perioden.

”Minskade valutareserver, ökade importkostnader och lägre oljeinkomster har orsakat en större osäkerhet makroekonomiskt och geopolitiskt men också ökat möjligheterna på utvecklingsmarknaderna. Investerare som håller fast vid eller ökar sina allokeringar till utvecklingsmarknader under perioder av osäkerhet kommer troligtvis att kunna dra nytta av en efterföljande återhämtning under kommande månader”, säger Kenneth J Heinz, president på HFR till Hedgeweek.

 

Bild: (c) isak55—shutterstock.com

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

Moa Långbergs
Moa Långbergs
Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Latest Articles

Dial Up Return, Not Risk: The Z-Shift Framework

By Russell Korgaonkar and Graham Robertson – Man AHL: Over the past few years, we have written about how it is possible to build...

Charlie Munger’s Enduring Legacy Among Nordic Investors

Stockholm (HedgeNordic) – Charlie Munger will leave a legacy; his wit and wisdom will resonate across generations of investors, continuing to influence and benefit...

The Narrative Has Shifted

Stockholm (HedgeNordic) – Stock markets globally lost ground for three consecutive months starting in August, only to witness a recovery in November. Following a...

Global Assets Founder Shifts Focus

Stockholm (HedgeNordic) – Lars Semb Maalen-Johansen, the responsible fund manager of Global Assets Dynamic under the umbrella of Global Assets, is bidding farewell to...

Case Hedgefond Building Stability and Momentum

Stockholm (HedgeNordic) – Case Hedgefond, once a billion-dollar fund in the Nordic hedge fund industry, has undergone a restructuring process since being taken over...

Ex-QQM Duo Unveils Funds Under Meriti Umbrella

Stockholm (HedgeNordic) – Ola Björkmo and Jonas Sandefeldt, known for developing the systematic market-neutral strategy behind QQM Equity Hedge, are spearheading the launch of...

Allocator Interviews

Latest Articles

Man Institute Insights

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -