Pimco minskade ned utflödet i november

Göteborg (FinWire) – Pimcos omsusade Total Return Fund drabbades av fortsatta uttag under november. Totalt flödade det ut 9,5 miljarder dollar under vintermånaden. Därmed har fondjätten bromsat uttagstakten. Totalt flödade det ut 51 miljarder dollar under september och oktober efter att det stått klart att grundaren och toppförvaltaren Bill Gross beslutat sig för att lämna.

Obligationsfonden var en gång i tiden världens största. Nu uppgår det förvaltade kapitalet till 162,8 miljarder dollar. Toppen var i april 2013 då fonden förvaltade gigantiska 293 miljarder dollar.

Avkastningen var dock stark under november och uppgick till 1 procent, vilket var bättre än 99 procent av rivalerna enligt Bloomberg.

Bild: (c) shutterstock.com—MR.LIGHTMAN

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.