Antalet nedlagda hedgefonder nu på deras högsta nivå sedan finanskrisen

Göteborg (FinWire) – Antalet nedlagda hedgefonder ligger nu på den högsta nivån sedan finanskrisen 2009, skriver Bloomberg.

Anledningen bakom nedläggningarna uppges vara en nedslående avkastning och en grupp av elitfirmor som dominerar kapitalinsamlingen. Under det första halvåret drog tio firmor, däribland Citadell och Millennium Management, in cirka en tredjedel av de 57 miljarder dollar som kom in i industrin.

Hittills har sammanlagt 461 hedgefonder lagts ned under första halvåret 2014, enligt Chicago-baserade Hedge Fund Research. Fortsätter utvecklingen i det tempot, kommer det här året att bli det sämsta året för nedläggningar sedan 2009, då det skedde 1.023 likvidationer.

Hedgefonderna har i genomsnitt avkastat endast två procent under 2014, vilket är deras sämsta resultat sedan 2011, enligt data sammanställd av Bloomberg.

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.