- Advertisement -
- Advertisement -

Ny studie från DeAWM om möjligheter och utmaningar inom alternativa investeringar

- Advertisement -

Stockholm (HedgeNordic) – Investeringar i alternativa tillgångar växer kraftigt när investerare jorden runt ser bortom absolut avkastning för att säkerställa likviditetsbehov, regulatorisk status och transparens i allokeringsprocessen. Men definitionen av en alternativ investering varierar beroende på var vi befinner oss och organisation. Det kan skapa problem med att förklara potentialen i alternativa placeringar för investerare. Det rapporterar Hedgeweek.

I en ny rapport från Deutsche Asset & Wealth Management ”The Alternative Perspective – 2014 Global Survey of Investors in Alternatives” har 373 investeringsansvariga personer i Europa, Asia – Pacific och Amerika intervjuats.
”Mer än hälften av de intervjuade DeAWM-kunder vi intervjuade planerar att öka sin exponering mot någon alternativ investeringstillgång. Vår studie visar på några sätt för förvaltare av alternativa investeringar att expandera”, säger Dario Schiraldi, Head of Global Client Group Deutsche AWM.
– Investerare ser bortom absolut avkastning. Förväntningarna på private equity primaries, single strategy hedgefonder, privat infrastruktur och privat real estate är att de ska överträffa index. Däremot visar undersökningen att likvida alternativ så som multi-strategy hedgefonder och private equity secondaries har potential att attrahera mycket kapital då investerare i högre utsträckning fokuserar på andra faktorer än absolut avkastning.
– Likviditetsbehov varierar beroende på organisation och region. De organisationer med lägre likviditetsbehov söker efter sätt att kapitalisera på detta och vill ha högre potential avkastning och lägre avgifter.
– Det skiljer stort hur olika organisationer i olika regioner definierar alternativa investeringar. I takt med att kunskapen om olika sorters alternativa investeringar ökar så växer också utrymmet för många att ta in flera olika sorters alternativa investeringar utan att det påverkar den inbördes vikten dem emellan.
– ESG – Environmental, Social och Governance växer i betydelse i investeringsprocessen.  Europa har kommit längst i denna process följt av Nordamerika. Företag kommer att utveckla mer strukturer för att utvärdera förvaltare baserade på dessa kriterier.
– En storlek passar inte alla när det kommer till tillväxt. Asia-Pacific är den region som erbjuder störst tillväxtpotential. Intervjuade i denna region uppger att de ser alternativa investeringar som ett sätt att minska korrelationer och öka diversifiering. I Europa och Amerika är bilden av alternativa investeringar mer diversifierad.
– Avgifter är under hårt tryck i takt med att arvodesförhandlingar blir allt vanligare. Investerare vill framförallt ha lägre avgifter i de fall man investerar från dag ett och de fall man investerar stora summor.
Bild: (c) Tobias-Kaltenbach—Fotolia.com
close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

Moa Långbergs
Moa Långbergs
Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Latest

Most Popular This Week

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

Round Table: ETFs & Asset Management

Stockholm (HedgeNordic) – At a round table discussion that took place in Stockholm on October 17, asset managers and ETF providers discussed and answered...

Nordic Managers Win EuroHedge Nominations

Stockholm (HedgeNordic) – With Intelligence has released the first round of nominations for the EuroHedge Awards 2022, with the list featuring seven Nordic hedge...

Expected 75 Point Hike in Riksbank Rate

Stockholm (HedgeNordic) – Sweden’s Riksbank raised the key interest rate by an expected 75 basis points to 2.5 percent, the highest level since 2008....

The Age of Macro is Back

Stockholm (HedgeNordic) – In recent years, fixed-income macro managers such as Carlsson Norén have struggled to deliver attractive absolute returns in a low-volatility environment...

Man AHL Launches its First Systematic Article 9 Fund

Stockholm (HedgeNordic) – Man Group’s quantitative investment arm and engine, Man AHL, has launched the asset manager’s first systematic Article 9 fund. Relying on...

Corporate Bonds are Very Attractive Finds Atlant Fonder

Stockholm (HedgeNordic) – This year’s broad sell-off in the bond market due to aggressive monetary tightening in the fight against inflation may have investors...