- Advertisement -
- Advertisement -

Färre nya hedgefonder under tredje kvartalet

- Advertisement -

Stockholm (HedgeNordic) – Samtidigt som den globala hedgefondindustrins tillgångar nådde rekordnivån 2,82 biljoner USD under årets tredje kvartal saktade lanseringarna av nya fonder in. 240 nya fonder lanserades under Q3 vilket var den lägsta siffran sedan Q3 2013. Det framgår av den senaste HFR Market Microstructure Industry Report som Hedgeweek skriver om den 12 december.

Nya hedgefond-förvaltare, definierade som de med ett track-record kortare än 24 månader, överträffade det breda HFRI Fund Weighted Composite Index under Q3 och YTD 2014. De nya förvaltarna levererade i genomsnitt 0,8 procent medan index backade med -0,3 procent under Q3. YTD har nya förvaltare levererat 4,7 procent och index 2,85 procent.
Skillnaden mellan de bästa och sämsta fonderna i HFRI har minskat under året. Den bästa tiondelen steg med 28,84 procent i genomsnitt under de senaste tolv månaderna. Under 2013 steg den bästa tiondelen med 41,6 procent. Den sämsta tiondelen av fonderna sjönk samtidigt med 13,37 procent under den senaste tolvmånadersperioden, att jämföra med en försämring om 18,93 procent under 2013.
Genomsnittliga avgifter förändrades lite under det senaste kvartalet men har sjunkit något under året hittills. Den genomsnittliga förvaltningsavgiften var 1,52 procent vilket är en försämring med 1 bps jämfört med Q3 2013. Samtidigt ökade den genomsnittliga resultatbaserade avgiften med 5 bps till 18,01 procent men avgiften har ändå sjunkit med 26 bps jämfört med Q3 2013.
Bild: (c) Barmaliejus—Fotolia.com
close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

Moa Långbergs
Moa Långbergs
Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

RFP: Absolute Return Multi-Strategy/Fund of Funds

(Global Fund Search) - A Danish Institutional Investor is searching for an absolute return strategy for an allocation of EUR 40 million. The mandate...

Brummer Multi-Strategy Navigates 2022’s “Perfect” Storm

Stockholm (HedgeNordic) – 2022 experienced a “perfect” inflation storm due to an unprecedented amount of monetary and fiscal policy stimulus during the pandemic, war,...

Dream Comes True for Grönblom

Stockholm (HedgeNordic) – Ernst Grönblom had been running his high-conviction strategy of cherry-picking the stock market’s undervalued future winners under the umbrella of United...

Boarding the Broader Alternatives Ship

Stockholm (HedgeNordic) – Tore Davidsen, portfolio manager of SEB Eureka Fixed Income Relative Value since its launch in 2018, will join BankInvest as Senior...

Year of Stabilization of Interest Rates

By Kari Vatanen, CIO of Veritas: The year 2022 was a year of negative surprises in the investment markets and in the global economy. Hopes...

Playing Offense in the Net-Zero Transition

Stockholm (HedgeNordic) – The world’s adoption of cleaner energy had been ongoing prior to Russia unleashing war in Ukraine. The war and its consequences...