CTA

Hoppsan, vilket skutt… Månadens ”rökare”

Stockholm (HedgeNordic) – På redaktionen noterade vi att det i indexdatabasen Nordic Hedge Index rapporterades in en uppgång som inte kunde gå obemärkt förbi.

Det är den finska CTA/trendföljande förvaltaren Estlander & Partners, som i sitt program Alpha Trend II rapporterade in resultatet för november: +18,59%. Och ja – vi talar om en enskild månad, inte helårssiffran.

Hittills under året har man dock inte skrapat ihop så mycket mer än det – för helåret är avkastningen 20,25% – och med tanke på att standardavvikelsen uppgår till hela 39,65% så bör man kunna förvänta sig rejäla rörelser.

Alpha Trend II är en version av Alpha Trend-programmet med stor hävstång (high leverage), där av den höga volatiliteten.

Estlander & Partners är en av pionjärerna inom CTA-förvaltning, med program som rullat sedan tidigt 90-tal. Dock har de senast åren bjudit på utmaningar, liksom för många trendföljande fonder, och avkastningen har under perioder därför varit svag.

 

Bild: (c) YuI—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.