Meredith Whitneys hedgefond i botten

Göteborg (FinWire) – Meredith Whitney, som är en av Wall Streets mest kända analytiker, har sett sin egenstartade hedgefond American Revival Fund rasa rejält under senaste året, skriver FIN Alternative.

Sammanlagt har fonden backat under åtta av de senaste elva månaderna. På årsbasis är fonden ned 11 procent, samtidigt som S&P 500 har stigit med cirka 12 procent. Det har medfört att en av fondens största investerare ska ha bett att få ut sitt kapital minst två gånger. Samtidigt har bland annat finanschefen och flera andra chefer lämnat Whitneys bolag.

Den dåliga prestationen har berott på bland annat investeringen i elektronikkedjan Conn Inc, som efter placeringen rasade med 56 procent vilket resulterade i en förlust på mer än två miljarder dollar. Övriga dåliga investeringar ska ha inkluderat San Antonio-baserade CST Brands vars Corner Stores säljer motorbränsle och snacks samt Mastercard.

Hedgefonder har i genomsnitt avkastat cirka två procent under årets första elva månader, deras sämsta resultat sedan 2011, enligt data sammanställd av Bloomberg.

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.