Hedgefonderna föll med 3,3 procent i 4 kv

Göteborg (FinWire) – Lyxors hedgefondsindex föll med -3,3 procent under det fjärde kvartalet, fram till den 16 december. För CTA-strategier noterades en nedgång under perioden 9 till 16 december men under kvartalet summeras prestationen till en uppgång med 7,5 procent. Det framgår av Lyxors hedgefondsindex.

På årsbasis har CTA:er dessutom stigit med 13,0 procent.

Global Macro-fonderna retirerade med 4,6 procent under kvartalet och är därmed i år sammanlagt -3,9 procent.

Händelsestyrda strategier vände också nedåt under kvartalet. Nedgången summerades till -6,6 procent. För helåret är dem nu -5,3 procent.

Long/Short Equity var marginellt förändrade vid 0,1 procent under kvartalet och har i år stigit 0,4 procent.

Bild: (c) isak55—shutterstock.com

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.