Antalet nya hedgefonder minskade till 240 i KV3

Göteborg (FinWire) – Antalet nystartade hedgefonder minskade till 240 i det tredje kvartalet, vilket är den lägsta nivån sedan tredje kvartalet förra året. Det visar en färsk rapport från HFR, skriver Reuters.

Hittills i år har 814 nya hedgefonder lanserats. Samtidigt har 200 fonder stängts ned under det tredje kvartalet och under det senaste året har 957 lagts ned.

Hedgefonderna förvaltade i slutet av tredje kvartalet rekordhöga 2,82 biljoner dollar.

Bild: (c) aboutpixel.de—Ronald-Leine

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.